Aapo Halme Leeds Unitedissa - ”Nyt rupeaa näyttämään hyvältä”

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Juha Malinen vieraili alkuviikosta Brentfordin harjoituskeskuksessa ja tapasi Marcus Forssia ja Jaakko Oksasta. Keskiviikkona ja torstaina oli Leeds Unitedin ja Aapo Halmeen vuoro.

 

U21-maajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen on vieraillut tällä viikolla Englannissa katsastamassa maajoukkuepelaajiaan seurajoukkueoloissa. Lue Brentfordin päivistä täältä.

 

Keskiviikona ja torstaina oli Brentfordin tapaan Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Leeds Unitedin vuoro. Toukokuussa 21 vuotta täyttävä Aapo Halme on debytoinut seuran edustusjoukkueessa, mutta on pelannut viimeiset viikot U23-joukkueessa. 

 

- Näin tiistai-iltana ottelun Queens Park Rangers-Leeds ja nyt olen saanut tutustua harjoituskeskukseen. Tämä on selkeästi suurseura, valmentajia on paljon ja kaikki on hyvin organisoitua, Malinen kehui.

 

- Olen saanut Aaposta joka puolelta hyvää palautetta. Hän on tehnyt hyvää työtä ja ollut jopa yllätys. Keskustelin Carlos Corberanin kanssa, joka on edustuksen apuvalmentaja ja U23:n päävalmentaja, ja sovimme muutamasta kehityskohteesta, joiden avulla yritämme yhdessä viedä Aapoa eteenpäin. Ottelut U23-sarjassa ovat myös laadukkaita ja Aapo on ollut niissä hyvä.

 

Halme siirtyi Englantiin tammikuussa 2018, mutta loukkaantui pian. Hän palasi jalkapöytävamman jäljiltä kunnolla joukkueharjoituksiin elokuussa. Talvi on kuitenkin ollut nuorelle lupauksia herättävä ja hän on saanut tililleen neljä ottelua Mestaruussarjassa ja maalitilin auki Englannin cupissa. 

 

- Alkuni oli vaikea, mutta nyt rupeaa näyttämään hyvältä. Juuri tällä hetkellä edustuksen pelaajia on palannut pelikuntoon, joten pääseminen kokoonpanoon on vaikeampaa, Halme kertoi.

 

- Olin poissa seitsemän kuukautta, mutta sen jälkeen olen saanut jalkaa koko ajan enemmän oven väliin. Tuntuu todella hyvältä olla edustuksen mukana. En osannut odottaa, että se voisi tapahtua näin nopeasti. 

 

- Harjoittelen koko ajan edustuksen kanssa. Joukkueessa on kolme kokenutta topparia, joiden kanssa kilpailen peliajasta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että minun vastuuni tulee todennäköisesti loukkaantumisten myötä. Tottakai teen parhaani treeneissä, jotta kehityn ja näytän valmentajalle, että ansaitsisin pelipaikan. 

 

Edustuksen päävalmentaja Marcelo Bielsa on varmasti yksi maailman tunnetuimmista valmentajista. 

 

- Mistähän aloittaisin, hän on aikamoinen persoona, Halme naurahti.

 

- Treenit ovat aivan erilaisia kuin mihin olen tottunut missään ennen. Ne ovat todella intensiivisiä. Aina kun tehdään, niin tehdään täysillä. Spurtataan täysillä tai syötetään kovaa. Teemme paljon erilaisia syöttödrillejä ja vähän pallonhallintapeliä. Sitä ei ole oikeastaan ollenkaan. Ison kentän peliä ja syöttödrillejä. 

 

- Siinä on puolensa. Joskus on sellaisia treenejä, että vastustajaa ei ole ollenkaan. Niissä tulee joskus fiilis, että olisi kiva pelata fudista. Joskus taas koko treenit vain pelataan. 

 

Teemu Pukin Norwich City johtaa Mestaruussarjaa 64 pisteellä, kun jäljellä on 12 kierrosta. Sheffield Unitedilla ja Leeds Unitedilla on kaksi pistettä vähemmän ja kaksi joukkuetta nousee suoraan Valioliigaan. Leeds kärsi tiistaina karvaan 0-1-tappion sarjassa 17 sijalla olevalle QPR:lle.

 

- Tässä sarjassa ei ole yhtään helppoa peliä. Vaikka vastustaja olisi sarjassa alemmilla sijoilla, niin he tekevät peleistä tosi vaikeita. 

 

Halmeen sopimus Leedsin kanssa on voimassa kesään 2022. Nuoren tavoite on saada kevään aikana peliaikaa mahdollisimman paljon.

 

- Jos nousemme, niin sitten pohdin tarvitsisinko lainasopimuksen johonkin. Sen näkee sitten, mutta nyt tavoite on päästä pelaamaan, Halme korostaa.

 

Suomen U21-maajoukkue leireilee maaliskuun lopulla Espanjassa. Pikkuhuuhkajat kohtaa Norjan 22.3. ja Bulgarian 25.3.

 

  • U21-maajoukkue