Akaa Futsalille kova vastus Mestarien Liigan arvonnasta

Julkaistu

  • Futsal

Futsalin Mestarien Liigan aikataulu ja koko kilpailun formaatti ovat eläneet kesän ja alkusyksyn aikana voimakkaasti. Tiistaina suoritettiin kuitenkin avauskierroksen arvonta ja Akaa Futsalin vastustajaksi arvontakupista nostettiin FK Chrudim Tsekistä.

Kauden 2020-2021 UEFA Mestarien Liiga pelataan normaalista poikkeavalla tavalla. Kolme ensimmäistä kierrosta pelataan yksittäisinä peleinä, joista voittajat selviävät jatkoon. Näiden kolmen kierroksen jälkeen selvillä on kahdeksan parasta, jotka selvittävät voittajan keskenään ensi kevään finaaliturnauksessa, joka myös pelataan cup-muotoisesti.

Ensimmäisen kierroksen pelit pelataan marraskuun lopussa, ja sen arvonta suoritettiin tiistaina. Viime kauden päätteeksi runkosarjan ykkösenä ollut Akaa Futsal sai arvonnasta vastustajakseen tsekkiläisen FK Chrudimin. Ottelu pelataan Tsekissä marraskuun lopussa. Tarkka pelipaikka ja -aika selviävät pian.

Chrudim on yksi koko kilpailun konkareista. Tsekin moninkertainen mestari on mukana Mestarien Liigassa jo viidettätoista kertaa.
 

Myös nuori Aleksi Pirttijoki pääsee testaamaan taitojaan Euroopan kentille. Kuva. Tuukka Nyström

Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistö tietää, että urheilullinen haaste on kova. 

- Lähtökohtaisesti olemme varmasti haastajia tässä otteluparissa, mutta yksittäisessä pelissä kaikki on mahdollista. Olemme olleet syksyllä hiukan epäonnisia loukkaantumisten ja sairastelujen suhteen, mutta toivottavasti saadaan tähän peliin kova nippu kasaan. Näihinkin peleihin lähdetään tietysti vain voitto mielessä.

Koronapandemia on tuonut valmistautumiseen omat haasteensa, kun pelimuoto ja aikataulu ovat eläneet pitkin vuotta. Eivätkä kaikki asiat ole selviä vieläkään.

- Paljon riittää selvitettävää liittyen koronatestauksiin, matkustusohjeisiin, karanteeneihin, ja muihin käytännön asioihin. Palloliiton ja UEFA:n kanssa käymme näitä nyt läpi - helppoa kansainvälisten otteluiden läpivieminen ei tällä hetkellä luonnollisestikaan ole. Tsekissä tilanne pandemian suhteen ei taida olla ihan parhaasta päästä. Mutta haaste on otettu vastaan ja seuraorganisaatiomme on valmis tekemään kaiken tarvittavan työn, jotta pelit saadaan pelattua, Kivistö päättää.

Katso muut otteluparit ja lisää asiasta UEFA:n uutisesta.

  • futsal
  • UEFA Futsal Champions League
  • futsalin Mestarien Liiga