Anna Signeul: ”Olemme erittäin luottavaisia oman pelaamisemme, pelitapamme sekä ennen kaikkea pelaajiemme suhteen”

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Helmarit on valmiina kohtamaan Ruotsin torstaina Göteborgissa pelattavassa MM-karsintaottelussa. Lataa ottelun digikäsiohjelma tästä!

Suomen joukkue on harjoitellut alkuviikon aikana kolme kertaa legendaarisella Nya Ullevin stadionilla, joka kantoi pitkään myös Pohjoismaiden suurimman stadionin statusta. Tunnelma joukkueessa on innostunut huomisen, Gamla Ullevilla pelattavan, karsintaottelun alla.

- On mahtavaa olla täällä, ja odotamme jo innolla ottelua ja sitä, että pääsemme pelaamaan tällä hienolla stadionilla yli 14 000 katsojan edessä. Se tulee olemaan upeaa, päävalmentaja Anna Signeul sanoi keskiviikkoiltana järjestetyssä kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

Kansallisessa liigassa ja Damallsvenskanissa pelaavien pelaajien osalta seurajoukkuekausi on päättynyt jo joitain viikkoja sitten, joten torstaina Suomen aikaa kello 19.30 alkava ottelu merkitsee monelle Suomen pelaajalle kauden päättymistä.

- Tällainen ottelu on hieno tapa päättää kausi niille pelaajille, jotka pelaavat Suomessa ja Ruotsissa, Signeul sanoo.

Vaikka osalla pelaajista seurajoukkuekauden päättymisestä on aikaa jo lähes neljä viikkoa, ei se Signeulin mukaan näy heidän pelikunnostaan.

- Kaikki pelaajat ovat hyvällä tuulella ja vaikuttavat todella teräviltä. He (kauden päättäneet pelaajat) eivät vaikuta väsyneiltä tai siltä, että he kaipaisivat lepoa.


Vastahyökkäykset Suomen aseena

Suomen joukkueeseen nimettiin viime viikolla 25 pelaajaa, joista 24 on käytettävissä torstain ottelussa. Päävalmentaja Signeul avasi joukkueen terveystilannetta keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

- Kaikki pelaajat ovat pelikunnossa, Adelina Engmania lukuun ottamatta. Valitettavasti hän ei ole pelikunnossa torstaina. Hänellä on pieni venähdys ja mielestämme on turha ottaa riskejä sen suhteen.

Illalla vastaan asettuva Ruotsi eteni kesän olympialaisissa aina loppuotteluun saakka ja on parhaillaan FIFA:n maailmanrankingin toisella sijalla.

- Ottelu tulee olemaan todella tiukka ja haastava. Ruotsi tulee luultavasti pitämään palloa meitä enemmän, joten meidän pitää olla teräviä vastahyökkäyksissä, joissa olemme olleet vahvoja, Signeul sanoo.

Vaikka edessä onkin äärimmäisen kova haaste ja runsaslukuisen ruotsalaisyleisön paine, lähtee Helmarit otteluun luottavaisella mielellä.

- Olemme erittäin luottavaisia oman pelaamisemme, pelitapamme sekä ennen kaikkea pelaajiemme suhteen, Signeul painottaa.

Keskiviikon lehdistötilaisuudessa oli paikalla myös Helmareiden keskikenttäpelaaja Ria Öling, joka jakaa päävalmentajan näkemyksen kovasta vastustajasta. FC Sportin kasvatti näkee kuitenkin ottelun ennakkoasetelmat sopivina Suomen kannalta.

- Ottelu tulee olemaan todella haastava, sillä Ruotsi on erittäin hyvä joukkue. Mutta luulen, että heillä on ottelussa enemmän paineita ja me olemme enemmänkin altavastaajia ja joskus se on hyvä tilanne otteluun lähdettäessä. Meillä on torstain ottelussa ainoastaan voitettavaa, Öling sanoi.


Tuttuja kasvoja vastassa

Helmareiden joukkueesta peräti 13 pelaajaa pelasi päättyneellä kaudella Ruotsissa, ja nykyisin ulkomailla pelaavistakin pelaajista valtaosa on jossakin vaiheessa uraansa pelannut länsinaapurimme sarjoissa.

Myös Rosengårdin paidassa hiljattain Damallsvenskanin mestaruutta juhlinut Öling tulee kohtaamaan illan ottelussa useita tuttuja kasvoja. Niin Caroline Seger, Emma Berglund, Olivia Schough kuin Mimmi Larssonkin pelasivat päättyneellä kaudella Ölingin tavoin malmölaisseuran riveissä.

- Harjoittelen heitä vastaan lähes päivittäin ja tiedän, että he ovat erittäin hyviä pelaajia. Mutta tiedän myös, että hekin ovat vain ihmisiä, Öling sanoi hymy kasvoillaan.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-karsintaottelu pelataan Göteborgissa torstaina kello 19.30 Suomen aikaa. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa sekä Yle Areenassa.

  • Helmarit