FUTSAL: Jani Korpela Venäjän Superligan MFK Torpedoon

Julkaistu

  • Futsal

Jani Korpela siirtyy Venäjän futsalin pääsarjassa Superligassa pelaavaan MFK Torpedo Nižni Novgorodiin. Peräti 76 maaottelua pelanneella 24-vuotiaalla Korpelalla on vyöllään kaksi Puolan mestaruutta Rekord Bielsko-Białassa ja kaksi Suomen mestaruutta Kampuksen Dynamossa.

Suomen futsalmaajoukkueen avainpelaajiin kuuluva, ensi viikolla 24 vuotta täyttävä Jani Korpela siirtyy Venäjän futsalin pääsarjassa Superligassa pelaavaan MFK Torpedo Nižni Novgorodiin. Korpela on pelannut kaksi edellistä kautta Puolan liigan huippuseura Rekord Bielsko-Białassa, jossa hän voitti kaksi Puolan mestaruutta ja osallistui kahdella viime kaudella UEFA:n futsalin Mestarien Liigaan.

Tampereen Ilves FS:n kasvatti Korpela nousi Ilveksen liigajoukkueeseen jo 17-vuotiaana vuonna 2014. Samana vuonna hän nousi Suomen maajoukkueeseen, jossa hänelle on kertynyt 76 maaottelua ja 11 maaottelumaalia. Korpela on ollut kokoonpanossa lähes kaikissa maaotteluissa debyyttinsä jälkeen.

Isä Kari Korpela (oik.) ja äiti Elena ovat tukeneet Jani Korpelaa (vas.).

Kahden Ilves-vuoden jälkeen Korpela siirtyi Kampuksen Dynamoon, jossa hän oli voittamassa SM-hopeaa (2017) ja kaksi Suomen mestaruutta (2018, 2019). Toisen mestaruuskevään jälkeen Korpela otti askelen eteenpäin siirtyen Puolan liigan kärkiseuraan. Nyt on vuorossa seuraava askel: kivenkova Venäjän liiga. Korpelalla on äitinsä puolelta venäläistä sukua.

Korpela voitti KaDyssa kaksi Suomen mestaruutta. (Kuva Jiri Halttunen)

Korpela on toinen suomalaispelaaja kautta aikojen Venäjän liigassa. Maajoukkueen kapteeni Panu Autio pelasi pietarilaisessa Politehissa kaudella 2013–14, mutta Aution vastuu jäi tuolla kaudella verrattain vähäiseksi.

MFK Torpedon puheenjohtaja Nikolai Hodov kertoo seuran Instagram-uutisessa:

– On hienoa saada suomalainen, venäläisjuurinen huippupelaaja Torpedoon. Korpela on Suomen maajoukkueessa johtava pelaaja, ja hän tulee pelaamaan vuoden 2022 EM-kisoissa Suomen paidassa. Korpela tuo Torpedon pelaamiseen uusia vaihtoehtoja. Toivon uuden tulokkaan sopeutuvan nopeasti ja ilahduttavan Torpedon kannattajia.

MFK Torpedon päävalmentaja Rašid Kamaletdinov seuran Instagram-uutisessa:

– Saimme Janin kiikariimme melko äskettäin, mutta kiinnostuimme välittömästi. Janilla on hyvä havainnointikyky ja kentän hahmotuskyky, erinomainen terävä syöttö ja mainiot puolustusominaisuudet. Pitää muistaa, että Venäjän Superliigassa pelin taso on kovempi kuin Puolan liigassa, joten arvoimme Janin sopeutumista ja suoriutumista uudestaan myöhemmin. Toivon Janin menestyvän ja saavuttavan uuden tason urallaan luonamme. Meillä on ystävällinen tiimi, joka on valmiina auttamaan häntä näissä tavoitteissa.

Korpela pelasi kaksi kautta Puolan mestari Rekord Bielsko-Białassa.

Jani Korpelan mietteitä MFK Torpedon Instagram-uutisessa:

– Tunsin, että kehittyääkseni tarvitsin uusia haasteita. Olen tyytyväinen sopimukseen ja olen kuullut paljon hyvää Torpedosta. Olen seurannut joukkuetta ja Venäjän Superliigaa jo kauan, erityisesti playoffeja.  

– Venäjän liigassa pelaaja ovat ammattilaisia, mikä mahdollistaa kokopäiväisen harjoittelun. Tämä vaikuttaa pelin kaikkiin osa-alueisiin. Futsalmaailmassa kaikki tietävät, että Venäjän liiga on yksi maailman parhaita ja että se on täynnään vahvoja pelaajia. Odotan innolla, että pääsen imemään oppia Torpedon valmentajalta ja pelaamaan uusien joukkuekavereiden kanssa.

– Olen innoissani ja jännittyneenä Venäjälle muutosta. Samalla pääsen tutustumaan paremmin maahan, mitä olen aina halunnutkin venäläisten sukujuurieni vuoksi. Toivottavasti koronapandemia väistyy ja kaikki pääsevät ensi liigakauden peleihin. En epäile yhtään ettei Torpedo tarjoaisi Venäjän parasta futsalia ensi vuonna. Pysykää terveinä!

Jani Korpela futsalmaaottelussa Espanjaa vastaan Tampereella 13.4.2019
Korpela maaottelussa Espanjaa vastaan Tampereella (Kuva: Leo Hynninen)

Korpelan taidot on huomattu laajemminkin futsalmaailmassa. Arvovaltaisen FutsalPlanet-sivuston listauksessa Korpela oli alkuvuodesta nimettynä maailman kymmenen parhaan nuoren (alle 23-v.) pelaajan joukkoon, jossa oli Korpelan rinnalla pelaajia enimmäkseen futsalin suurmaista Brasiliasta ja Espanjasta. 

>> MFK Torpedo Nižni Novgorodin Instagram-uutinen

>> MFK Torpedon uutinen Vkontakte-palvelussa

>> MFK Torpedo Venäjän Superligan sivustolla

>> Jani Korpela halusi nuorena ammattilaiseksi - Osa 1. nuoruus (juttu vuodelta 2020)

>> Jani Korpela - Osa 2. ammattilaiseksi (vuodelta 2020)

* * *

Palaute: Samu Kytölä
samu.kytola(at)futsal.fi
041 4378041

  • Jani Korpela
  • futsal
  • Futsalmaajoukkue
  • miesten futsalmaajoukkue
  • MFK Torpedo
  • MFK Torpedo Nizhni Novgorod