Futsal-Liigat: Emilia Jokisalo ja Jussi Nyström maaliskuun kuukauden pelaajat

Julkaistu

  • Futsal

Naisten ja miesten Futsal-Liigojen maaliskuun kuukauden pelaajat on valittu. Naisten osalta kunnian sai GFT:n Emilia Jokisalo, miehissä puolestaan Akaa Futsalin Jussi Nyström. 

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää.

Naisten kuukauden pelaajaksi valittu Emilia Jokisalo ottaa palkitsemisen vastaan hyvillä mielin. 

-  Mukava kuulla, että vastustajat ovat arvostaneet panostusta kentällä. Se on yksi hienoimmista palautteista, mitä pelaaja voi sada.

GFT päätti Naisten Futsal-Liiigan runkosarjan hienosti kolmanteen sijaan ja peräti kuuden ottelun voittoputkeen. Jokisalon tehopisteet olivat 24+17=41, joilla irtosi pistepörssin kolmossija.

- Joukkueena ja yksilönä pystyy aina kehittymään, mutta meidän runkosarjan lopun vahva toiminta on kyllä kympin suoritus. Innolla odotan, että päästään kauden tärkeimpiin otteluihin. Pudotuspelit saa aina omalla tavalla syttymään!

Jokisalo pelasi kauden 2019-2020 Italiassa FiberPasta Chiaravallen joukkueessa, josta hän siirtyi takaisin Suomeen. Paikka löytyi GFT:stä, jossa menestys on ollut erinomaista.

- Tasona Futsal-Liiga sopii kyllä itselle, koska aina on kehitysmahdollisuuksia. Muutenkin tuntuu hyvältä olla takaisin Suomessa, sekä saada kovaa vastuuta GFT:ssä.

Jussi Nyströmin pyssy puhuu Futsal-liigassa viikosta toiseen. (Kuva: Juuso Koro)

Miesten Futsal-Liigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi valittiin Akaa Futsalin kapteeni Jussi Nyström. Akaa Futsal päätti runkosarjansa peräti kymmeneen perättäiseen voittoon, joista kahdeksan oli kolmen pisteen suoria voittoja. Voittoputkesta seitsemän ottelua pelattiin helmikuussa ja kolme viimeisintä maaliskuussa, jolloin Akaa teki selvää jälkeä kahdesti JoSePasta ja kertaalleen SoVosta. Kolmessa maaliskuun ottelussa Jussi Nyström nakutti komeat 8 + 5 tehot.

Koko kauden pistepörssissä kovapotkuinen Nyström ylsi 7. sijalle 27 maalillaan ja 18 maalisyötöllään ollen joukkueensa selvästi tehokkain pistemies.

– Kyllähän se mukavalta tuntuu. Oli hyvä fiilis pelata ja pelit luisti oikein hyvin. Kevätaurinko näköjään lämmittää, pohjapelaajan paikalla useimmiten operoiva Nyström tuumaa.

–  Hyvät tulokset ovat tulleet kovan työn kautta. Pelataan yksinkertaisesti omilla vahvuuksilla ja keskitytään hyvään suorittamiseen vaihdosta toiseen.  Nyt vaan jatketaan samaa rataa kuten pari viime kuukautta, niin hyvä tulee. Muutama pelimies on tietysti maajoukkueen mukana, mutta puolivälierissä vastaan tuleva GFT on tuttu vastustaja, niin kyllä me tiedetään mitä odottaa. Kova sarja varmasti tulossa, mutta niinhän keväisin pitääkin olla, Nyström pohtii.

Toukokuussa 32 vuotta täyttävä Nyström on viime aikoina noussut futsalmaajoukkueen kokoonpanoon tärkeissä MM- ja EM-karsintaotteluissa. Maaotteluita Nyströmillä on yhteensä kahdeksan.

–  Kyllä maajoukkueesta aina lisämotivaatiota saa. Kovat ja suuren panoksen pelit ovat palkinto jokapäiväisestä tekemisestä seurajoukkueessa. Tässä kun karsinnat pelataan pikatahtia ja liigassa ottelumäärä lisääntyi tälle kaudelle, täytyy osata ottaa huomioon myös palautuminen. Onneksi Akaassa on päästy nauttimaan Ivan Bazoulevin ammattitaidosta koko kevätkausi, Nyström sanoo.

* * *

Naisten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Juha Vedenpää
Palaute: juha.vedenpaa(ät)futsal.fi

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041

  • futsal