Huuhkajiin valittu Jasin Assehnoun on saanut paljon vastuuta Hollannissa – ”Kaikki vaikuttaa todella hyvältä”

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Huuhkajissa toukokuun lopussa debytoineesta Jasin Assehnounista tuli heinäkuussa jälleen yksi Veikkausliigasta Euroopan kentille ponnistanut suomalaispelaaja, kun tällä kaudella ison läpimurtonsa Suomessa tehnyt Assehnoun siirtyi FC Lahdesta hollantilaiseen FC Emmeniin. 

Assehnoun kertoo viihtyneensä Hollannissa mainiosti tähän saakka.

- Minut on otettu todella hyvin vastaan ja olen tykännyt pelaajista sekä henkilökunnasta ensinäkemästä saakka. Harjoituksissakin on ollut olo kuin olisin pelannut täällä ennenkin, koska kaikki ovat niin ystävällisiä. Seuralla on tavoitteet kunnossa ja asiat hoidetaan sillä tavalla kuin pitääkin, mies kertoo tyytyväisenä.

22-vuotias teki Hollannin toisella sarjatasolla pelaavan seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen, johon sisältyy optio lisävuodesta. Myös FC Lahti sai siirrosta asianmukaisen korvauksen. Assehnoun kertoo asioiden tapahtuneen melko nopealla aikataululla.

- Minulla oli muutama muukin vaihtoehto ja olisin vielä voinut odotella muitakin halukkaita, mutta lopulta siirto eteni kuitenkin sujuvasti. Emmen oli kiinnostunut ja kaikki vaikutti todella hyvältä seurassa. Päätin sitten tulla tänne, enkä ole katunut valintaani. Jalkapallokulttuuri ja fanit ovat huikeita Hollannissa. 

Nousu tähtäimessä

Suomalaislaituri on päässyt jo hyvään vauhtiin uudessa seurassaan. Hän onnistui välittömästi laukomaan pallon Go Ahead Eaglesinin verkkoon harjoitusottelussa ja syötti joukkueensa ainoan maalin 1-1-tasapelissä Telstaria vastaan sarjakauden avauksessa. Sen jälkeen hän on ollut avauksessa myös Eindhovenia, ADO Den Haagia sekä De Graafschapia vastaan. Tulokset olisivat kuitenkin voineet olla Emmenin kannalta paremmat, sillä joukkue on voittanut vain yhden kauden neljästä ottelustaan ja on sarjataulukossa vasta sijalla 17.

- Henkilökohtaisesta on alkanut hyvin. Olen saanut hyvin peliminuutteja ja onnistunut saamaan tulosta harjoituspeleissä sekä kauden ensimmäisissä liigapeleissä. Joukkueelta tämä ei ole kuitenkaan ollut aivan ihanteellinen alku ja toivottavasti saamme seuraavissa otteluissa enemmän tilanteita ja sitä kautta myös lisää pisteitä, suomalaismarokkolainen kertoo.

Hollannin pääsarjaan kaudeksi 2018–2019 noussut FC Emmen putosi viime keväänä kolmen Eredivisie-kauden jälkeen sarjaporrasta alaspäin. Tosissaan nousua takaisin pääsarjaan hakeva seura etsi siirtoikkunassa nuorta ja potentiaalista voimaa laituriosastolleen ja Assehnoun on nyt yksi sellaisista pelaajista, joilta odotetaan läpimurtoa tällä tasolla. Hän uskookin lunastavansa nämä odotukset.

- Jokainen harjoitus ja jokainen peli on todella tärkeä minulle. Keskityn päivittäiseen työntekoon ja tulosta tulee sitä kautta varmasti. Toivottavasti myös tehot ja peliminuutit seuraavat kehitystäni.

- Emmen kuuluu mielestäni pääsarjaan ja varmasti taistelemme noususta. Meillä on sopiva sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia, jotka ovat kovia pelimiehiä. Kyllä menestystä tulee, kun vain keskitytään joukkueena omaan tekemiseemme.

Lapsuuden unelma toteutui

Toukokuussa Assehnoun oli ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen mukana Markku Kanervan EM-leiriryhmässä ja pääsi debytoimaan ottelussa Ruotsia vastaan. Hän pitää päivää ainutlaatuisena.

- Ihan mahtava kokemus ja oli todella kiva päästä pelaamaan sellaisessa ottelussa, koska maajoukkueeseen pääseminen on ollut pienestä asti unelmani. Oli vähän haastava ensimmäinen jakso, kun Ruotsi painoi päälle. Vaikea peli ja juostiin paljon pallon perässä. Ruotsi on kuitenkin kova joukkue ja sen menneet EM-kisatkin osoittivat.

Kanerva nimesi Assehnounin mukaan myös syyskuun maaotteluihin. Huuhkajat kohtaa keskiviikkona 1. syyskuuta Walesin harjoitusottelussa Helsingissä ja lauantaina 4. syyskuuta vastassa on MM-karsintaottelussa Kazakstan. Seuraavalla viikolla Suomen joukkue matkustaa Lyoniin. Siellä vastassa on 7. syyskuuta Ranska. Assehnoun odottaa jo innolla tulevia koitoksia.

- Olen todella kiitollinen ja ylpeä siitä, että saan edustaa Suomea. Yritän antaa kaikkeni, jos minuutteja tulee ja toivottavasti viikko sujuu hyvin osaltani. En ole sen tarkemmin vielä miettinyt peliaikaani, sillä olen jo tyytyväinen, että minut on kutsuttu mukaan joukkueeseen. Olisi todella hienoa voittaa jokainen peli, hän päättää.

  • Huuhkajat