Jasin Assehnoun tärkeässä roolissa noususta taistelevassa Emmenissä

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Kesällä Hollannin Eerste Divisiessä pelaavan Emmenin joukkueeseen siirtynyt Jasin Assehnoun on noussut kauden aikana joukkueessa avainrooliin. Assehnoun on nauttinut saamastaan vastuusta.

Assehnoun on pelannut tällä kaudella 22 sarjaottelua ja ollut niissä 16 kertaa avauskokoonpanossa. Viime aikoina juonikas laituri on käytännössä ollut jokaisen kerran avauksessa.

Samaan aikaan Emmenin peli on hyvin uomissaan. Joukkue on voittanut viisi edellispeliään ja on tiukassa sarjassa tällä hetkellä toisena suoran nousijan paikalla.

- Hyvää kuuluu. Kaikki on menossa hyvään suuntaan eikä ole valittamista. Kolmea pistettä tulee viikonloppuisin ihan mukavasti, hyvätuulinen Assehnoun kertoo kuulumisiaan.

Assehnoun löi itsensä Veikkausliigassa läpi toissa kaudella ja on jatkanut Hollannissa siitä mihin Suomessa jäi.  

- Ei vastuu yllätyksenä ole tullut. Olen sellainen pelaaja ja ihminen, että haluan aina pelata enkä istua penkillä. Pelatessa pystyy kehittymään ja näyttämään mitä osaa. Täällä kilpailu on kovaa ja joka viikko pitää treeneissä näyttää, että ansaitsee avauskokoonpanopaikan viikonloppuna.

23-vuotias peluri on huomannut eroja Veikkausliigan ja Hollannin kakkostason välillä.

- On se vähän erilaista, kuten varmasti moni on sanonut aiemminkin. Kilpailu ja pelaajien tahtotaso on eri tasolla kuin Suomessa. Kaikki haluavat enemmän ja vaaditaan enemmän. Se on kuitenkin hyvä kehitykselle ja itselleni pelaajana.

Ulkomaalaisvahvistukseen kohdistuvat aina suuret odotukset verrattuna kotoisiin pelaajiin. Assehnoun ei ole kuitenkaan ottanut ylimääräisiä paineita harteilleen.

- En ole sitä miettinyt enkä ole pistänyt itselleni niistä paineita. Valmentajat ja joukkuekaverit tietävät mitä osaan ja mihin pystyn. Välillä kulkee ja välillä ei, mutta sellaista on jalkapallo. Joukkueen ilmapiiri on hyvä eikä ulkopuolelta ole tullut mitään paineita. Kaikki on tuntunut hyvältä ja helpolta.

Assehnoun on pystynyt kantamaan kortensa kekoon myös tehojen muodossa. Hän on tehnyt Emmenille tällä kaudella viisi maalia sekä syöttänyt kuusi.

- Olen ollut ihan tyytyväinen. Alku oli vähän vaikea ja meni totutellessa, mutta sitten pääsin tempoon mukaan. Hyökkääjänä sitä tietenkin toivoisi enemmän tehoja ja maaleja, että pystyisi auttamaan joukkuetta enemmän. Pitää olla tyytyväinen, muttei niin tyytyväinen, etteikö parannettavaakin olisi.

Kauden tähtihetki osui marraskuun loppuun, kun Assehnoun iski hattutempun Almere Cityn verkkoon.

- Se oli tosi kiva tunne. Se oli ensimmäinen hattutemppuni ammattilaissarjassa. Oli kiva saada pallo siitä kotiin. Joskus junnuna olen tainnut viimeksi tehdä hattutempun.

Tiukka taistelu noususta

Emmen taistelee tiukasti noususta Eredivisieen. Joukkue on tällä hetkellä toisena viisi pistettä sarjakärki Volendamia perässä, mutta Emmenillä on ottelu vähemmän pelattuna. Samaan aikaan Ajax II, ADO Den Haag, Eindhoven ja De Graafschap hengittävät niskaan. Eerste Divisiestä kaksi parasta joukkuetta nousee suoraan.

- Tällä hetkellä sarja on tosi tiukka ja monta joukkuetta kamppailee kahdesta kärkipaikasta. Uskon ja toivon, että kauden loputtua olemme sijoilla 1-2. Se olisi hieno homma. Tehdään kuitenkin omaa juttua ja keskitytään jokapäiväiseen toimintaan.

Assehnoun seuraa Emmenissä maajoukkuevalmentaja Mika Nurmelan jalanjälkiä, sillä Nurmela pelasi seurassa vuosina 1995-1999.

- Ollaan siitä minulle sanottu ja hänen kuvansakin on täällä seinällä. Olen kuullut millainen pelaaja hän oli täällä. Olemme siitä hänen kanssaan pari sanaa vaihtaneet, muttemme mitenkään erityisesti.

Assehnoun on pelannut kaksi A-maaottelua ja oli viimeksi mukana leiriryhmässä syksyn otteluissa. Assehnoun pitää maajoukkueeseen pääsyä kunnia-asiana.

- Aina, kun kutsu tulee, niin täytyy olla kiitollinen ja ylpeä. Ne ovat kuitenkin aina valmentajan päätöksiä enkä mieti niitä sen kummemmin. Keskityn vain pelaamaan mahdollisimman hyvin ja jos kutsu käy, niin olen siitä todella iloinen ja kiitollinen.

  • Huuhkajat