JIPPO ja KaaPo kohtaavat Kakkosen Cupin finaalissa

Julkaistu

  • Jalkapallosarjat

Finaali pelataan Joensuussa lauantaina 3. lokakuuta. Ottelu alkaa kello 12:00 ja pelipaikkana toimii Mehtimäen tekonurmi.

Joensuulainen JIPPO sekä kaarinalainen KaaPo pelaavat lauantaina Kakkosen Cupin pokaalista. JIPPO hankki finaalipaikan kaatamalla maaliskuussa pelatussa välierässä TPV:n – KaaPo puolestaan oli viikkoa aiemmin voittanut omassa välierässään HJS:n.

Finaalin kotijoukkue JIPPO haki lauantaina kauden kahdeksannen voittonsa, kun se kukisti FC Vaajakosken vieraissa Nuutti Tykkyläisen maalilla. Kolmesta pisteestä ja nollapelistä huolimatta päävalmentaja Jussi Leppälahti ei ollut täysin tyytyväinen ottelun antiin.

– Pelistä jäi vähän ristiriitaiset fiilikset. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme ihan hyvän jakson, ja pelasimme niin kuin pitikin. Toisella jaksolla puolustuspelimme oli tosi hyvää, muttemme onnistuneet tappamaan peliä monista potentiaalisista saumoista huolimatta, Leppälahti pohtii.

– Vaajakoski teki toisella puoliajalla maalin, joka hylättiin paitsiona. Jätän oman mielipiteeni sanomatta, mutta heillä oli ainakin kovat argumentit maalin hyväksymisen puolesta. Me selvisimme tuomarin tulkinnalla voittoon.   

Nollapeli oli joensuulaisille toinen peräkkäinen ja kauden kuudes. C-lohkoa johtava joukkue on päästänyt 13 ottelussa vain yhdeksän maalia, mikä on selvästi vähiten koko lohkossa. Finaalissa puolustus pääsee kovaan testiin, sillä KaaPo:n hyökkäys on väläytellyt viime aikoina tehokkuuttaan.

– KaaPo:lla on hyviä pelaajia. Hyökkäyksestä löytyy nopeutta ja taitoa. KaaPo:lla on aika mielenkiintoinen tapa pelata – heillä on terävät vastaiskut ja todella dynaaminen tapa pelata. Se on tietenkin selvää, että kyseessä on hyvä vastustaja, kun se on Kakkosen Cupin finaaliin selvinnyt.

JIPPO:lla on käynnissä erittäin jännittävä syksy, sillä C-lohkon nousutaistelu on täysin auki. Leppälahti kuitenkin toteaa, että joukkue etenee peli kerrallaan, eikä sarjataulukkoa tuijotella.

– Treenaamme ja yritämme kehittää peliä. Tämä on ollut kaikkiaan aika mielenkiintoisen outo kausi, ja tuntuu koko elämäni pisimmältä kaudelta. Marraskuussa aloitettiin, ja koronatauko oli välissä. Toivotaan, että kausi saadaan vietyä kunnialla loppuun, Leppälahti sanoo.

– Kiva, että pääsemme pelaaman finaalin tässä välissä. Kovin moni pelaaja ei pääse urallaan pelaamaan cup-finaaleita – jos pääsee, se on ainakin aika harvinaista.

KaaPo:lla kaksijakoinen kenraali

KaaPo pelasi lauantaina niin ikään vierasottelun. FC Espoo avasi pelissä maalihanat, mutta Juho Salmisen 38., 39. ja 42. minuuteilla syntyneet osumat veivät vieraat kahden maalin taukojohtoon. Johto suli toisella jaksolla, ja tuloksena oli 3–3-tasapeli.

– Sössimme pelin ihan itse. Meille tuli jostain syystä todella paljon pallonmenetyksiä, ja FC Espoo pääsi sitä kautta peliin mukaan. Heillä oli mahdollisuudet tehdä jopa neljäs maali, mutta meilläkin oli toki pari ylärimaa. Peli oli kokonaisuutena kaukana kurinalaisesta suorituksesta, päävalmentaja Tomi Kivikoski toteaa.

Positiivisena asiana ottelusta voinee nostaa Salmisen maalitehtailun jatkumisen. 25-vuotias kärkimies johtaa B-lohkon maalipörssiä viimeisteltyään 13 maalia. Viimeisessä seitsemässä pelissä tahti on ollut hurja – osumia on syntynyt peräti kymmenen.

Salmisen tapaan myös KaaPo:n kausi on ollut toistaiseksi nousujohteinen. Joukkue voitti ensimmäisestä kuudesta ottelustaan vain yhden, mutta viimeisistä kuudesta pelistä kaarinalaiset ovat napanneet mukavat 13 pistettä. KaaPo majailee tällä hetkellä lohkon neljäntenä kahdeksan pistettä putoamisviivan yläpuolella.

– Pelasimme mielestäni alkukaudestakin hyvin, mutta hyvät tulokset karttoivat meitä. Meitä vastaan vihellettiin kyseenalaisia rangaistuspotkuja, ja vastustajilta tuli unelmakaukolaukauksia, jotka sitten ratkaisivat otteluita, Kivikoski sanoo.

– Tulosta on sittemmin tullut, ja meillä on hyvät fiilikset finaalin alla. JIPPO:n videoita on tullut katseltua – se on hyvin valmennettu, organisoitu puolustava joukkue. Meidän täytyy vielä hioa sitä, kuinka pääsemme maalipaikoille. Ottelusta voi tulla vähämaalinen, ja meidän kannattanee varmuuden vuoksi harjoitella muutamat pilkut.

Viidettä kauttaan KaaPo:n päävalmentajana toimiva Kivikoski luotsasi joukkueen Regions’ Cupin mestaruuteen syksyllä 2017, ja moni nykyisistä pelaajista oli mukana nostamassa kannua. Lauantaina selviää, onko kaarinalaisilla jälleen aihetta juhlaan.

Liput finaaliin voit ostaa täältä