Juho Rantala Palloliiton huippujalkapallopäälliköksi

Julkaistu

  Osana Seurojen Palloliitto -kehityshanketta Palloliiton huippujalkapallopäälliköksi on valittu Juho Rantala

  Rantala, 43, siirtyy Palloliittoon HJK:sta urheilutoimenjohtajan tehtävästä. UEFA Pro-lisenssin suorittanut Rantala on työskennellyt urallaan valmentajana muun muassa HJK:ssa, FC Hakassa ja FC Hongassa. Vuodet valmennus- ja urheilutoimenjohtajana ovat olleet Rantalan uralla menestyksekkäitä, ja hän on saavuttanut useita sarjanousuja ja mestaruuksia.

  Huippujalkapallopäällikkönä Rantala vastaa poikien maajoukkueiden valmennuksen, toimintatapojen ja pelillisten osa-alueiden kehityksestä ja toteutuksesta. Hän johtaa seuroissa tapahtuvan talenttivalmennusohjelman kokonaisvaltaista kehitystä ja toteutusta. Keskeistä tehtävässä on maajoukkueiden toimintaprosessien kehittäminen yhdessä seurojen kanssa. 

  - Juho erottui haastattelujen ja soveltuvuustestien perusteella muusta hakijajoukosta vuorovaikutteisen, mutta samalla tavoitehakuisen asennoitumisen sekä yhdessä tekemiseen panostavan lähestymistapansa vuoksi. 

  - Nämä ominaisuudet ovat erittäin tärkeässä roolissa rakentaessamme Seurojen Palloliittoa, sillä huippujalkapallopäällikkö toimii jatkuvassa tiiviissä vuorovaikutuksessa seurojen kanssa, urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen kertoo. 

  Yhteistyössä tuloksiin

  Urheilutoimenjohtajan työ HJK:ssa on edellyttänyt Rantalalta kansainvälisen jalkapallon vaatimustason tuntemusta ja hyviä verkostoja. Uudessa tehtävässä vastaava osaaminen, kuten myös vahva ymmärrys huippuvaiheen urheilijan kehittämisen ja valmennuksen ydinprosesseista pelaajakehityksessä on tarpeen. 

  - Olen todella innoissani ja motivoitunut kehittämään seurojen hyvinvointia ja sitä kautta auttamaan suomalaisten valmentajien ja pelaajien kehittymistä. Palloliitto on ottanut viime vuosina hyviä askeleita pelaajakehityksessään, joten on hienoa liittyä mukaan motivoituneeseen ja kehitykselle nälkäiseen ympäristöön, Rantala sanoo. 

  Huippujalkapäällikkönä Rantala tukee suomalaisia seuroja laaja-alaisesti.

  - Olen yli kymmenen vuoden ajan nähnyt ja kokenut mitä nuorilta pelaajilta vaaditaan oman potentiaalinsa maksimoimiseksi ja mitä huipulle eteneminen vaatii. Tunnen hyvin valmentajien arjen ja sielunmaiseman, ja tahdon olla kehittämässä prosesseja heidän työnsä tueksi. Hyvässä yhteistyössä ihmisten kanssa pääsemme parhaisiin tuloksiin. 

  • Palloliitto