Koronavirustilanne Italiassa vaikuttaa A-maajoukkuepelaajiin

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Tilanne Italiassa on koronavirusepidemian kannalta tällä hetkellä vakavin Euroopassa ja tämä vaikuttaa niin naisten kuin miesten A-maajoukkueen pelaajiin.

Huuhkajien joukkue maaliskuun lopun A-maaotteluihin Puolaa ja Ranskaa vastaan julkaistaan ensi viikolla. Jo tässä vaiheessa on kuitenkin tehty päätös, että varotoimenpiteenä Italiassa pelaavia pelaajia eli Jesse Jorosta, Simon Skrabbia ja Sauli Väisästä ei tulla valitsemaan nimettävään ryhmään.
 
Tilanne vaikuttaa myös toisin päin. Parhaillaan naisten A-maajoukkueen riveissä Cyprus Cupissa pelaavista pelaajista Italiassa pelaavat Helmaripelaajat Anna Auvinen, Linda Nyman, Nora Heroum ja Paula Myllyoja eivät palaa ennakkosuunnitelmien mukaan Italiaan turnauksen jäkleen, vaan matkaavat Kyprokselta Suomeen. Tuija Hyyrynen palasi jo leirin alkuvaiheissa loukkaantumisen takia seurajoukkueensa Juventuksen riveihin Torinoon, mutta myös hän matkustaa keskiviikkona Suomeen. 
 
Tilannetta ja viranomaisten ohjeita seurataan Palloliitossa jatkuvasti ja päätöksiä tehdään tapauskohtaisesti vallitsevan tilanteen mukaan.

  • Huuhkajat
  • Helmarit