“Maagi” Hosio palasi Espooseen – päävalmentaja Ville Sihvonen: “GFT:ssä tavoite on aina mestaruus”

Julkaistu

  • Futsal

Futsal-Liigan kausiennakko 2018–2019

 

Miesten Futsal-Liiga 2018–19 potkaistaan käyntiin lauantaina 29. syyskuuta. Lauantaina liigaurakkansa aloittaa kahdeksan joukkuetta 12:sta; sunnuntaina parrasvaloissa on viime kevään finalistien Kampuksen Dynamon ja Leijona Futsalin välinen tv-ottelu. Ensimmäisenä pilliin vihelletään lauantaina klo 13.00 Espoon Opinmäessä klassikko-ottelun GFT – Ilves FS merkeissä.

 

Näiden huippujoukkueiden lisäksi liigassa mittelevät (viimevuotisessa järjestyksessä) Sievi FS, Someron Voima, FC Kemi, Mad Max (Valkeakoski), Tampereen Peli-Pojat-70, Pirkkalan Jalkapalloklubi, Oulun Tervarit sekä debytanttijoukkue Joutsan Seudun Pallo.

 

Futsal.fi julkaisee tällä viikolla 12-osaisen kausiennakon, jossa esitellään lyhyesti jokainen miesten liigajoukkue uusimpine kuulumisineen. Ensimmäisenä vuorossa on yksi Suomi-futsalin suurista, espoolainen Golden Futsal Team. GFT:llä on aina jalkeilla vahva nippu, mutta suurempi menestys on espoolaisia 2010-luvulla karttanut.

 

 

Osa 1: Golden Futsal Team, Espoo

 

Golden Futsal Team on yksi suomalaisen futsalin perinteisistä seuroista, jonka palkintokaapissa komeilee yhdeksän SM-mitalia (kolme kutakin väriä) sekä kelpo rivi Cup-pokaaleja. Edellinen GFT:n Suomen mestaruus on niinkin kaukaa kuin keväältä 2009, joten nälkää on ehditty Espoossa kasvattaa. Edelliset finaalipaikat ja hopeamitalitkin ovat vuosilta 2013 ja 2010. Kaksi edellistä kautta päättyi Opinmäessä pettymykseen, kun noutaja tuli jo puolivälieräsarjassa (2017 KaDy, 2018 Ilves FS).

 

GFT lähtee uuteen liigakauteen lähes samalla miehistöllä kuin edelliseenkin. Uunituoreena sopimusuutisena espoolaisilla on esitellä Miika “Maagi” Hosion sopimus, joka parantaa “kultaisten” menestysodotuksia kertaheitolla, onhan maajoukkueen ykkösketjun mies Hosio jo useita vuosia ollut Suomen vaarallisimpia ja tehokkaimpia hyökkääjiä. Keväällä Hosio oli voittamassa ensimmäistä Suomen mestaruuttaan KaDyn riveissä. Hän siirtyy Jyväskylästä GFT:hen uransa aikana jo toista kertaa. Väliin mahtuu puolikas kausi ammattilaisena Italian Serie B:ssä.

 

 

Penkin päässä hyvää työtä tehnyt ja useita Liikunnan Riemun kasvatteja Jyväskylästä Espooseen houkutellut päävalmentaja Eemeli Jokinen tekee tilaa Ville Sihvoselle, joka palaa GFT:n ruoriin kahden välivuoden jälkeen. Sihvonen on aiemman GFT-pestinsä ohella toiminut miesten futsalmaajoukkueen apuvalmentajana keräten rutkasti kokemusta kansainvälisiltä kentiltä ja Euroopan huipulta.

 

”Kauden aikana tullaan kentillä näkemään vastustajalle inhottava ja ilkeä GFT, jota on vaikea voittaa. Yhtenäinen, sitoutunut ryhmä, joka ei päästä yhtäkään joukkuetta helpolla. Tulemme olemaan tiiviisti ja kurinalaisesti puolustava joukkue, joka hyökkää monipuolisesti”, Sihvonen pohtii.

 

Kauden tavoite on Sihvosen mukaan kirkas ja yksinkertainen:

 

”Tavoite on voittaa! Voittaa otteluita ja parantaa tekemistä koko ajan, että pääsemme maaliin asti. Ja GFT:ssa tuo maali on aina mestaruus”, Sihvonen paaluttaa.

 

 

Maajoukkueen ja GFT:n maalivahti Antti Koivumäki pohtii joukkueen kotisivuilla:

 

"Hyvillä mielin odotan kauden alkua Geftissä. Viime kaudelle joukkue uusiutui ja peli parani nousujohteisesti runkosarjan aikana, joten alkavalla kaudella on hyvä jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäätiin."

 

GFT:n tähtipelaaja ja suomalaisen futsalin sanansaattaja Panu Autio päätti niin ikään jatkaa uraansa Espoossa pettymykseen (5. sija) päättyneen edelliskauden jälkeen.

 

”Olen pelannut ensimmäisen kauteni GFT:ssa 2003, joten seurasta on ehtinyt muodostua minulle rakas ja erittäin tärkeä palanen elämääni. Kotona on hyvä olla”, Autio maalailee.

 

Kuvat: GFT:n kotisivut

 

Golden Futsal Team, Espoo

 

Perustettu: 2002

Aiempia liigakausia: 21 (16 omassa seurassa + 5 ensimmäistä liigakautta joukkue pelasi FC Hongan alla)

Parhaat saavutukset: kolme Suomen mestaruutta, kuusi Cup-mestaruutta

Kauden 2017-18 sijoitus: 5.

Päävalmentaja: Ville Sihvonen

Kotihalli: Opinmäen koulu, Espoo

 

Kotisivut: https://gft.fi/

 

Facebook

Twitter

Instagram

 

GFT:n sopimuspelaajat 20.9.2018

 

#1 Antti Koivumäki (mv)

#2 Panu Autio

#3 Hossein Atayi

#4 Timo Mikkonen

#5 Johannes Axerud

#6 Niko Stenholm

#7 Ari Makowski

#8 Lasse Saari

#10 Miika Hosio

#11 Jaakko Oksanen

#13 Samir Haddouti

#16 Jaso Oksanen

#17 Tom Korolainen

#20 Ville Vähäkoitti

#23 Sampo Kaukonen (mv)

#29 Matias Marjander (mv)

 

Saapuneet pelaajat:

Miika Hosio

 

Lähteneet pelaajat:

Marquinhos, Miika Mendolin, Lasse Lind ja Eetu Parpala.


* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisten vastaava toimittaja: Samu Kytölä

Palaute: samu.kytola(at)futsal.fi; p. 041 4378041
 

  • futsal
  • Futsal-Liiga
  • GFT
  • Golden Futsal Team