Markku Kanerva: Ei unelmalohko, mutta ei katastrofi

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Vuoden 2020 miesten EM-lopputurnauksen karsintalohkot arvottiin sunnuntaina 2. joulukuuta Dublinissa.

Huuhkajat arvottiin kolmannesta arvontakorista lohkoon J, jossa on kuusi joukkuetta. Ylemmistä arvontakoreista lohkoon arvottiin Italia sekä Bosnia-Hertsegovina, alemmista arvontakoreista puolestaan Kreikka, Armenia ja Liechtenstein.

- Ei unelmalohko, mutta ei myöskään katastrofi. Ei helpoin mahdollinen, mutta olen suhteellisen tyytyväinen, Markku Kanerva totesi arvonnan päätyttyä.

- Näen, että meillä on mahdollisuus voittaa tuosta lohkosta kenet tahansa, mutta se vaatii nappipelejä. Uskon myös, että lohkossa tulee paljon ristiin pelaamista. Aika tasaisia joukkueita. Armenia varmasti sekoittamaan pakkaa ja miksei Liechtenstein myös.

Arpa toi Huuhkajille Nations Leaguesta tutun Kreikan samaan lohkoon.

- Mielenkiintoista, taas Kreikka samaan lohkoon. Siitä on hyviä ja huonoja muistoja. Viimeisen matsin takia meillä on revanssin paikka.

Huuhkajat vältti ylemmistä koreista pahimmat vaihtoehdot.

- Bosnia voitti Nations Leaguessa B-liigan ja nousi A-liigaan. Laatujoukkue, kuten myös Italia. Ei tuolla ykkös- ja kakkoskoreissa helppoja vastustajia ollutkaan, Kanerva painottaa.

- Olisi ollut kiva saada pohjoismaista väriä, mutta arpa heitti meidät nyt tuohon lohkoon, jossa on aika Etelä-Eurooppalainen painotus maiden sijaintien suhteen. Tulee reissaamista ja vieraspelit tulevat olemaan vaikeita.

- Pitää sulatella tätä arvontatulosta hieman. Oli lohko millainen tahansa, niin isoin juttu kuitenkin on oma tilanne. Jätkät pysyy terveinä ja on tikissä kun pelit alkaa. Kun päästään omassa suoritustasossa parhaalle tasolle, niin meillä on mahdollisuudet ketä vastaan tahansa ja saumat taistella jatkopaikasta, Kanerva naulaa.

  • Huuhkajat