Markku Kanerva luottavaisena: ”Usko unelman toteutumiseen on vahva”

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Huuhkajat koki EM-karsintaottelussa lauantaina 1-4-tappion Bosnia-Hertsegovinalle.

Huuhkajien luotsi Markku Kanerva oli harmissaan, kun lähes tuhatpäiselle Zenicaan matkanneelle suomalaiskannattajajoukolle jouduttiin tarjoamaan ruma selkäsauna.

- Harmitti hienon fanijoukon takia, jaksoivat kannustaa koko matsin. Osoittaa tiettyä uskollisuutta ja ennen kaikkea uskoa, sitä tarvitaan myös Armeniaa vastaan, Kanerva toteaa.

Tiistaina pelataan todella tärkeä ottelu Armeniaa vastaan Turussa. Nyt lasketaan haavoittuneet ja katsotaan ketkä ovat pelikuntoisia tiistaina.

- Ei ole vielä tarkimmin tutkittu, mutta Arajuuri on huolen aihe. Ei ole välttämättä pelikunnossa tiistaina. Kamaran suhteen oli hyvä, ettei ottanut kolmatta varoitusta ja pelikieltoa, Kanerva toteaa.

Lauantaina Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Suomi ei saanut hyökkäyspeliään toimimaan. Tiettyjä asioita pitää saada terävöitettyä tiistaiseen Armenia-otteluun.

- Perusasiat pitää saada toimimaan. Puhutaan kaksinkamppailupelaamisesta, puhutaan pallollisesta pelaamisesta. Syötöt pitää saada napsumaan kohdalleen, ettei pallot kimpoile, pystytään suojaamaan palloa, että saadaan jotain rakennettua.
 
- Bosnia-Hertsegovinan kunniaksi pitää sanoa, että tekivät puolustamisen vaikeaksi, laadukkaasti pyörittivät palloa ja yrittivät hajottaa meidän linjan, jossa aika usein pystyivätkin, Kanerva toteaa.

Tiistaina pelataan isoista asioista, mutta Huuhkajien leirissä itseluottamus ei karissut yhdestä tappiosta.
 
- Henkinen kantti mitataan, mutta usko meidän unelman toteutumiseen on joukkueessa vahva.

Suomi ja Armenia iskevät yhteen tiistaina Turun Veritas Stadionilla klo 19.00.

  • Huuhkajat