Miesten Futsal-Liiga: FC Kemi kiinnitti kaksi Marokon maajoukkuemiestä

Julkaistu

  • Futsal

FC Kemi on hankkinut kaksi kovan luokan ulkomaalaisvahvistusta juuri uuden liigakauden alla: Marokon maajoukkueessa pelaavat Soufiane Borite ja Anass Nasser. FC Kemi aloittaa liigakautensa muita myöhemmin vasta lokakuun puolessa välissä saatuaan kolme Liettuan MM-kisoissa pelaavaa miestään mukaan rinkiin.

Miesten Futsal-Liigan FC Kemi on hankkinut kaksi kovan luokan ulkomaalaisvahvistusta juuri uuden liigakauden alla. Jo ennestään todella nimivahvaan ja kansainväliseen rosteriin liittyvät Marokon maajoukkueessa pelaava Soufiane Borite (28) sekä hänen maanmiehensä  Anass Nasser (25), jolla on niin ikään vyöllään useita maaotteluita Marokon paidassa.

Marokko selvisi futsalin MM-kisoihin sekä 2016 että 2021, joten sunnuntaina Liettuassa alkavissa kisoissa nähdään peräti kolme FC Kemin pelaajaa. Enderson Suárez ja Henry Gutiérrez ovat suuressa roolissa sekä FC Kemissä että Venezuelan maajoukkueessa, jota kaksikko oli viemässä MM-karsinnasta itse kisoihin.

Henry Gutiérrez ja Enderson Suárez edustavat Venezuelaa futsalin MM-kisoissa Liettuassa.

Taitava Soufian Borite osallistuu Marokon maajoukkueen mukana tänä viikonloppuna alkaviin Liettuan MM-kisoihin; terhakka Anass Nasser oli taas viimeisiä pelaajia, jotka putosivat Marokon MM-kisaryhmästä. Borite on kokenut MM-kisakävijä, sillä hänellä on jo kokemusta vuoden 2016 Kolumbian MM-kisoista. Borite on myös kaksikertainen African Cupin voittaja ja entisen seurajoukkueensa arvostettu kapteeni.

– Borite ja Nasser aloittavat opiskelun tänä syksynä Kajaanin ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajan koulutusohjelmassa. Kaikki pelaajat saapuvat Kemiin heti MM-kisojen päättyä lokakuun alkupuolella, kertoo FC Kemin toiminnanjohtaja Kalle Huusko.

– FC Kemin edellinen menestyksekäs 3-vuotisprojekti päättyi viime kevääseen ja nyt on aloitettu jo uusi 3-vuotinen projekti työnimellä ”FC Kemi kohti europelejä”, Huusko jatkaa.

Anass Nasser ja Soufiane Borite: FC Kemin uusimmat vahvistukset.

–  Uudet vahvistukset ovat merkittävä lisä tässä joukkueen ja seuran kehitysprojektissa. Jos halutaan pelata europelejä ja menestyä niissä, niin meillä täytyy olla laadukas kansainvälinen joukkue, jossa on myös kotimaisia maajoukkuetason pelaajia, kertoo Huusko.

–  Uskon, että maajoukkuepelaajamme Tuukka Pikkarainen, Vesa Lilja ja Taneli Kohonen sekä nuorisokaarti (mm. Anttoni Räävi, Juho Koskinen, Henri Seppälä ja Santeri Kohonen) ottavat kehitysharppauksia kohti kansainvälisiä pelejä, kun harjoittelukavereina on huipputason pelaajia. Tuloksia on jo nähtävissä esimerkiksi Pikkaraisen, Liljan ja Kohosen otteissa. He ovat nousseet muutamassa vuodessa Suomen maajoukueeseen ja kuuluvat Futsal-Liigan kärkipelaajien ryhmää, kertoo Huusko.

Miesten Futsal-Liiga alkaa viikonloppuna neljällä ottelulla. Kauden avauspotku nähdään perjantaina 10.9. Loimaalla AU:n ja TPK:n välisessä paikallisottelussa. FC Kemi aloittaa liigakautensa muita myöhemmin futsalin MM-kisojen jälkeen. Kemiläisten avausottelu on kotikentällä Tervahallissa 16. lokakuuta Vieska Futsalia vastaan.

>> Miesten Futsal-Liigan otteluohjelma

  • futsal
  • miesten Futsal-Liiga
  • FC Kemi
  • Soufiane Borite
  • Anass Nasser
  • Kalle Huusko
  • Henry Gutierrez
  • Enderson Suarez