Miesten Futsal-Liiga: KaDyn Ítalo Henrique syyskuun kuukauden pelaaja

Julkaistu

  • Futsal

Miesten Futsal-Liigan syyskuun kuukauden pelaajaksi on valittu Kampuksen Dynamon brasilialaisvahvistus Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilio.

Bob juhlii ketjukaveriensa kanssa maalia. (Kuva: Iiro Väänänen)

Miesten Futsal-Liigan syyskuun kuukauden pelaajaksi on valittu Kampuksen Dynamon brasilialaisvahvistus Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilio. Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää.

Syyskuun kahdessa liigaottelussa taiteilijanimellä “Bob” tunnettu pivot-pelaaja oli huippuvireessä latoen kotipeleissä Someron Voimaa ja Alastaron Urheilojoita vastaan tehot 7 + 4 = 11. Bob jatkoi samaa menoa lokakuun ensimmäisessä liigaottelussa Valkeakoskella, jossa Bob tehoili Mad Maxia vastaan 3 + 1 = 4. Ítalo Henrique on pistepörssin kakkosena SoVon Arber Istrefin perässä ennen tämän viikon kahta kotiottelua.

Ítalo Henrique pelasi Suomeen saavuttuaan ensiksi yhden kauden 2018–19 SoVossa, jossa hän taiteili tehot 11 + 4 johdattaen SoVon SM-pronssimitaleille.

Toisen liigakautensa Bob pelasi Tornion Palloveikoissa 2019–20, jolloin hän tuli pistepörssin kakkoseksi tehoin 38 + 13. Tosin liigakausi keskeytettiin koronapandemian johdosta. Bob siirtyi ToPV:sta KaDyyn, mutta palasi pandemian aikana perheensä luo Brasiliaan.

Kaudella 2020–21 Bob pääsi matkustamaan Brasiliasta Jyväskylään vasta kevättalvella, mutta hän nousi ratkaisevaan rooliin KaDyn voittaessa kolmannen Suomen mestaruutensa toukokuussa. Ítalo Henrique  oli hyvässä vireessä myös Mestarien Liigan karsintakierroksella Latviassa, jossa KaDy selvitti tiensä jatkoon lohkovoittajana.

– Valmistautuminen UEFA Futsal Champions Leaguen Main Roundille on sujunut hyvin, mutta meidän pitää tietysti parantaa pelaamistamme joka päivä. Uskon vahvasti, että joukkueemme pystyy pelaamaan seuraavat pelit todella korkeatasoisesti näyttäen, että kuulumme lajin kärkeen Euroopassa, Bob kertoo.

– Kuukauden parhaan pelaajan palkinto merkitsee minulle todella paljon. Viime kauden loppu sekä välierissä että finaalissa oli minulle vaikea lähes kestämättömän kivun kanssa kalvojänteen kipeytymisen takia. Siinä jäi öitä nukkumatta, ja vasta nyt useamman kuukauden levon jälkeen on kipu helpottanut. Nyt tuntuu hyvältä pelata ilman kipua, ihana on ollut palata normaaliin. Haluan vielä kiittää kaikkia minua äänestäneitä liigapelaajia, brasilalaistaituri päättää.

Bob KaDy-paidassa vauhdissa entistä seuraansa SoVoa vastaan. (Kuva: Iiro Väänänen)
  • futsal
  • miesten Futsal-Liiga
  • kady
  • Kampuksen Dynamo
  • Italo Henrique
  • Bob
  • Italo Henrique Macedo Basilio