Miesten Futsal-Ykkönen 2020-2021 kausiennakko 2/2

Julkaistu

  • Futsal

Miesten Futsal-Ykkösen kausiennakon toisessa osassa tutustutaan IK Myraniin, FC Raumaan, FC OPA:an, KF Kosovaan, Esbo Bollklubbiin, Tervareihin ja AS Mooniin. 

IK Myran odottaa kovaa sarjaa

Sarjanousija IK Myranin runko koostuu viime kauden kakkosdivarin voittajajoukkueesta. Pelaajavalmentaja Nicholas Enroth tähdentää, että joukkue haluaa säilyä Ykkösessä ja varmistaa sarjapaikkansa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

- Oletan että Ykkönen on selkeästi Kakkosta kovempi sarja. Tästä syystä odotan, että myös ottelutapahtumat, areenat, tuomarit ja kaikki muut osatekijät ovat Kakkosta paremmalla tasolla.

Futsal-Ykkösen tasolla IK Myran ei ole esiintynyt aiemmin, joten uusia kokemuksia, vastustajia ja pelipaikkakuntia tulee kosolti vastaan.

- Joukkueemme lähtee joka tapauksessa taistelemaan jokaisessa pelissä, Enroth vakuuttaa.

Viime kaudella kakkosessa kruununpyyläiset pelasivat varsin ehjän kauden. Joukkue hävisi vain kerran ja tasapelejäkin kertyi vain yksi. Lohkovoitto irtosi viiden pisteen kaulalla lähimpään uhkaajaan.

FC Raumalla hyvät lähtöasetelmat

Futsal-Ykkösen maratontaulukossa kolmantena majaileva FC Rauma lähtee pelaaja-valmentaja Jere Kyrkön mukaan hyvistä asetelmista tulevaan kauteen.

- Edellisen kauden syksy meni pelillisesti ja tuloksellisesti penkin alle, mutta koronan katkaisema kevätkierros taas lähes kiitettävästi. Nyt tavoitteeksi on asetettu vähintään paikka nousukarsintoissa.

Kyrkkö kertoo, että joukkueessa on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa sekä uusia kasvoja tuomassa uutta ilmettä.

- Sarja on jälleen kerran tasainen, mutta en näe, että nousijajoukkueet muuttaisivat hirveästi voimasuhteita.

Rauman pelaajaringistä poistui viime kauden jälkeen vain yksi pelaaja, mutta vastaavasti entisiä pelaajia, jotka perhe- tai työkiireiden vuoksi ovat jääneet sivummalle aiemmin, on jälleen palannut taas rinkiin.

- Täysin uusina pelaajina joukkueeseen uusina ovat tulleet maalivahti Joni Kuusisto (PTU), Fabio Rodrigues ja Otso Suonpää (Loiske). Harjoitukset alkoivat elokuun alussa, ja kiitos laajan harjoitusringin (19 + 3 mv), olemme saaneet harjoiteltua hyvin myös laadullisesti, Kyrkkö mainitsee.

Kyrkön näkemyksen mukaan pelillisesti suurimman uuden mausteen tulevaan kauteen tuovat uudet sääntöuudistukset.

- Ne ovat jakaneet futsalväkeä kahtia, osa uudistuksista on ollut ihan järkeviä, osa aika kyseenalaisia. Onneksi jo käynnistynyt Futsal-Liiga on tarjonnut etukäteen mahdollisuuden nähdä miten nämä toimivat käytännössä. Korona on tietysti varmaan kaikkien mielessä ja toivottavasti tällä kaudella ei kausi loppuisi jälleen kesken, eikä tyhjille katsomoille tarvitsisi pelata, Kyrkkö puntaroi tulevaa, mutta korostaa, että kaikesta huolimatta yleinen ilmapiiri on ollut erittäin positiivinen.

FC OPA hakee tasaista suorittamista

FC OPA:n kapteeni Tommi Welling odottaa mielenkiintoista kautta.

- Mukana on läjä uusia nälkäisiä joukkueita ja vallitsevat olosuhteet varmasti tekevät tulevasta kaudesta ainutlaatuisen. Toivottavasti kausi saadaan pelattua mahdollisimman ehjänä ja että jokainen joukkue pääsisi aina parhaalla kokoonpanolla liikenteeseen. Pelaajien, taustojen ja yleisön turvallisuudesta on kuitenkin yhdessä huolehdittava ja määräyksiä noudatettava, Welling huomauttaa.

Vuonna 2005 perustetun FC OPA:n pelillisenä tavoitteena on parantaa viime kaudesta ja löytää tasaisuus suorittamiseen. Muutokset joukkueessa ovat olleen melko vähäisiä.

- Pari pelaajaa on lähtenyt ja pari hyvää pelimiestä tullut tilalle. Valmennuksen ja pelaajien suhteen runko on sama kuin ennenkin. Joukkue lähtee alkavaan kauteen nälkäisenä ja monia kokemuksia rikkaampana. Helppoja pelejä ei tule, mutta jokainen joukkue on voitettavissa, Welling katsoo.

KF Kosova haluaa näyttää kuuluvansa Ykköseen

KF Kosova voitti viime kaudella kakkosen lohkonsa selkeästi keräten 37 pistettä kasvattaen eron seuraavaan seitsemään pisteeseen. Joukkue hävisi vain yhden ottelun koko kaudella, eikä jäänyt tasuriinkaan kuin kerran.

- Olemme Ykkösessä nyt kolmannen kerran ja haluamme näyttää, että kuulumme tänne, aloittaa pelaajavalmentaja Alban Ferati.

- Lähdemme kauteen hyvin samanlaisena kuin viime vuosina eli runko on kasassa ollut jo aika pitkään. Olemme nostaneet mukaan muutaman junioripelaajan mukaan ja lisäksi meillä on tarvittaessa käytössä myös kakkosjoukkueen pelaajia.

Sarjatulokkaan tavoitteena on saada peli kulkemaan siten että pisteitä kertyy mahdollisimman paljon, jonka kautta sijoitus sitten tulee. Ferati korostaa, että onnistuakseen joukkue tarvitsee kokeneilta pelaajilta kuten Egzon Ibrahimilta, Behar Cimililtä, Valon Gerxhalijalta, Flamur Ibrahimilta, Ermal Brahimilta ja maestro Bujar Ahmetilta hyvää kautta.

- Joukkueen sisällä on erittäin hyvä fiilis ja tätä kautta on odotettu jo kauan. Olemme valmistautuneet hyvin niin kentällä ja kuin sen ulkopuolellakin. Odotan varsinkin kotikentällä erittäin viihdyttäviä otteluja katsojille, joita arvostamme ja pidämme erittäin tärkeänä.

Esbo Bollklubb tavoittelee nousua

Esbo Bollklubin kokoonpano on muuttunut valmentaja Eetu Kaurian mukaan melko paljon seuran ensimmäisen Ykkösen kauden jälkeen.

- Useampi viime kausien runkopelaaja päätyi ylempiin sarjoihin. Toisaalta myös uusia kasvoja on pre-seasonilla näkynyt, ja heistä tulee varmasti olemaan suurta apua meille tulevalla kaudella. Harjoituksissa on ollut aistittavissa erinomainen henki.

EBK:n minimitavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

- Sen jälkeen tavoittelemme nousua Futsal-Liigaan. Odotamme kauden alkua malttamattomana. Olemme harjoitelleet elokuusta lähtien ja fiilis on vain parantunut kauden lähestyessä, Kauria arvioi.

Kauria uskoo, että sääntömuutokset, etenkin sivurajoihin liittyen, tulevat muokkaamaan peliä.

- Tämä tullee näkymään erityisesti pienemmillä kentillä. Pelillisesti Futsal-Ykkönen on kehittynyt huomattavasti jo meidän mukanaoloaikanamme, ja uskomme saman trendin jatkuvan tälläkin kaudella. Peli on koko ajan taktisempaa ja toiminta ammattimaisempaa.

Tervarit rakentaa joukkuetta liigatasolle

Oululainen Tervarit lähtee kauteen uusin opein, kun vastuuvalmentajan pestin otti vastaan viime kaudella Tervarien U19-joukkueen SM-pronssille luotsannut, pitkän lajikokemuksen omaava 47-vuotias Antti Kaisto.

Joukkueenjohtaja Marko Halmekankaan mukaan joukkueen rungon muodostavat kokeneet pelaajat kuten Iiro Vandell ja Aki Vähäsöyrinki. Uusia pelaajia joukkueessa ovat Lari Honkala (Örebro FC), Ville Angeria (FC Kemi), Konsta Jussila (FC Kemi). Lähtijöihin lukeutuvat Jani Kokkila (FC OPA), Henri Seppälä (FC Kemi), Toni Kaikkonen (FC Kemi) ja Antti Wiik (HauPa).

- Joukkue on sopiva sekoitus kokemusta ja tulevaisuutta, sillä Jussila ja Angeria ovat vasta parikymppisiä pelureita, joilla pitkä lajitausta ja liigakokemusta. Yhteistyö Tervarit-juniorien kanssa luo mahdollisuuden ajaa sisään nuoria lahjakkaita pelimiehiä.

- Tavoitteena on lähteä voittamaan jokaista yksittäistä ottelua ja mikäli pistemäärä kauden lopussa riittää nousuun, kautta voi pitää erittäin onnistuneena. Tärkein tavoite on kuitenkin kehittää pelaajien yksilötaitoja ja rakentaa joukkuetta liigatasolle, Halmekangas toteaa.

Halmekangas näkee, että neljä nousijajoukkuetta Kakkosesta luo täysin uudet lähtökohdat tämän kauden divariin ja tasoerot voivat muodostua suuriksi.

- Yli kahdeksan kuukauden tauon jälkeen tunnelma on oikealla tavalla jännittynyt ja virallisia pelejä on jo odotettu kuumeisesti. Pitkälle venyvät jalkapallosarjat asettavat omat haasteensa harjoittelulle ja sarjakauden ensimmäisille kierroksille. Uskon kuitenkin, että Tervarit tulee esittämään raikasta ja liikkuvaa futsalia.

Raahessa odotetaan kaikkien aikojen kautta

Raahelainen AS Moon jatkaa tutussa komennossa. Jan-Eric Hämeenkorpi, Marko Keinänen ja Timi Knuutinen jatkavat raahelaisjoukkueen pelaajavalmentajina ja muutenkin joukkue jahtaa historiansa ensimmäistä liigapaikka tuttujen pelaajien voimin.

- Jos aikaisempina vuosina ollaan sarjan kärkipäästä löydytty ja noususta puhuttu, niin ei tavoitteita liikaa aleta muuttamaan. Isoon ääneen ei nousuhaaveista tällä kaudella huudella, vaan lähdetään katsomaan miten kausi pyörähtää liikkeelle ja pyritään voittamaan jokainen peli, sanoo AS Moonin puheenjohtaja Juho Heiskanen.

Heiskasen mukaan joukkueen perusrunko on pysynyt samana jo useamman vuoden.

- Viime kaudella hyvin puolustuspäässä debytoinut Joonas Pahkala on isoin menetys työhommiensa vuoksi. Seuran U-19 joukkueesta tullaan varmasti kauden aikana näkemään uusia junioreita myös Ykkösen parketeilla, joka on seuralle hieno asia jatkuvuudenkin kannalta.

Joukkueen ykköstykki lienee tälläkin kaudella  "Mehu" Keinänen, joka viime kaudella tykitti kunnioitettavat 40 pisteen tehot (15+20). Kannustuksesta menestys ei myöskään jää kiinni. Alkavallakin kaudella Raahen liikuntahallin katsomo tulee pullistelemaan.

- Suomen futsalkenttien paras kotiyleisö ja futsalyhteisö Raahessa on valmis uuteen kauteen ja odotukset ovat lähes kiimaiset. Tervetuloa Raahen hornankattilaan ja nauttimaan hienoista ottelutapahtumista, Heiskanen toivottaa.


Heiskasen mielestä on mielenkiintoista nähdä taas uusia vastustajia sarjassa.

- Vaikkakin niistä esimerkiksi IK Myranin olemme vuosia sitten eri turnauksissa kohdanneet. Viime kaudelta jäi mieleen erittäin kovatasoinen sarja, jossa varsinkin sarjan kärkipäässä useampi joukkue esiintyi erittäin hyvin. Tuskin taso siitä tulee kauheasti laskemaankaan, ja moni joukkue on jälleen askeleen kokeneempia, kuten hyökkäysvoittoinen ja viihdyttävä AU, tälle kaudelle enemmänkin futsaliin panostava FC OPA sekä nousijajoukkueista uudenlaista tulemista tekevä Riverball, Heiskanen jakaa tunnustusta kilpakumppaneille.

Teksti: Juhani Hiltunen

  • futsal