Miesten Suomen Cupissa palataan pudotuspelimuotoon – Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa

Julkaistu

  Palloliiton hallitus hyväksyi 18. lokakuuta työryhmän esityksen miesten Suomen Cupin pelitavaksi 2022.

  Suomen Cupissa palataan kaudella 2022 cup-kilpailun pudotuspelimuotoon. 

  - Tavoitteena on järjestää mielenkiintoinen kilpailu, joka toimii suomalaista jalkapalloa yhdistävänä tekijänä. Työryhmän keskeisimmät tavoitteet olivat pudotuspelimuodon palauttaminen, eri sarjatason joukkueiden kohtaamiset sekä eurojoukkueiden tasapainoinen valmistautuminen europeleihin, Suomen Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki avaa. ​​

  - Suomen Cup kertoo maamme jalkapallon tarinaa valtakunnallisella ja paikallisella tasolla. Kentän vahva toive paluusta perinteiseen tulos tai ulos -formaattiin on kuultu, Leivo-Jokimäki jatkaa.

  Viime keväästä asti työskennelleen työryhmän esityksessä Suomen Cupin tärkeäksi tehtäväksi määritellään urheilun alkuperäisen hienouden palauttaminen miesten Suomen Cupiin – hyvänä päivänä kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

  - Ymmärrämme, että Veikkausliigan ohjelmaan maalis-kesäkuulla pelattavat cupin kierrokset tuovat lisää soviteltavaa, mutta oli työryhmän näkemyksen mukaan selvää, että cupia tulee pelata enemmän keväällä kuin talvella, Leivo-Jokimäki kertoo.

  Myös alempien sarjojen joukkueet on huomioitu cup-kokonaisuutta rakennettaessa. Jatkossa alempien sarjojen joukkueilla on mahdollisuus kohdata Suomen Cupissa ylempien sarjojen joukkueita aina pääsarjajoukkueisiin asti ja edetä kahden erillisen Regions’ Cupin puolivälieriin.

  Kehityspäällikkö Leivo-Jokimäen johdolla Suomen Cupissa tavoitellaan tulevaisuudessa reilua osallistujamäärien kasvua. Suomen Cupin markkinointiin ja viestintään tullaan lisäämään resursseja. 

  Pelaajien ääni kuuluu vahvana 

  Valmisteluun osallistettiin laaja ryhmä suomalaisen jalkapallon edustajia.  Pelaajia työryhmässä edustivat Jalkapallon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Dani Hatakka ja hallituksen jäsen Timi Lahti.

  - Veikkausliigan, miesten Ykkösen ja Kakkosen pelaajien näkemykset olivat hyvin yhtenäisiä. Niissä korostui toive paluusta perinteiseen cup-malliin, jossa cupin ominaispiirteet toteutuvat - isot ja pienet voivat kohdata tulos- tai ulos -periaatteella. Tämä on pelaajien toive, Hatakka kertoo.

  Huolta työryhmän keskuudessa valmistelun aikana herätti pelaajien rasitus, ehjien harjoitusviikkojen määrä ja pelaajasopimukset. 

  - Tärkeimpänä kulmana nousi esiin se, että kalenterin tulee palvella kyseisen vuoden europelijoukkueita. Oli hienoa huomata, että Suomen Cup herätti laajalti tunteita ja mielipiteitä. Lopulta haluamme kaikki palvella suomalaista jalkapalloa ja näemme erilaisia polkuja kohti parempaa tulevaisuutta. Rakentavan keskustelun osapuolien välillä koen ehdottomasti rikkautena, Hatakka avaa prosessia. 

  - Tarinat ja muistot cupista ovat monelle tärkeitä ja arvokkaita. Haluamme luoda tulevaisuudessakin tarinoita, jotka elävät pitkään sukupolvien ajan. 

  Miesten Suomen Cupin tarkempi aikataulutus ja tarkemmat määräykset valmistellaan ja päätetään joulukuussa Palloliiton hallituksen kokouksessa.                                                 

  Lisätietoja:
  Tomi Leivo-Jokimäki, Suomen Cupin kehityspäällikkö, [email protected], p. 050 521 1166