Naiset avasivat Cyprus Cupin tasapelillä

Suomen naisten maajoukkue pelasi Kyproksen turnauksen avausottelussaan 1-1 (1-0)-tasapelin Hollannin kanssa. Suomen osuman viimeisteli Sanna Talonen.

Seuraava vastus Kanada

Ottelun alku oli tasainen. Suomi hallitsi hienokseltaan, mutta Hollanti sai ensimmäisen vaarallisen paikan. Vajaan 15 minuutin kohdalla Tinja-Riikka Korpela Suomen maalilla veti pidemmän korren torjuen hollantilaisen läpiajon.

Suomi puolestaan rakensi hyviä hyökkäyksiä, mutta viimeiset syötöt eivät tavoittaneet kohdettaan ja varsinaisiin maalipaikkoihin ei päästy.

20. minuutilla Hollanti oli päästä vaaralliseen hyökkäykseen harhasyötön jälkeen ja kolme minuuttia myöhemmin oranssipaidat olivat jälleen vaarallisesti Suomen alueella, mutta Susanna Lehtinen purki varmasti. Hollanti sai vielä hyvän laukauksen aikaiseksi 25. minuutin kohdalla. Korpela liimasi kuitenkin maanuoliaisen varmasti hanskoihinsa.

Puoliajan ainoa osuma nähtiin 36. minuutilla. Marianna Tolvanen vapautti Sanna Talosen pystysyötöllä ja Talonen sijoitti pallon maaliin. Suomi johti puoliajalle mentäessä 1-0.

Suomi aloitti toisen 45-minuuttisen hyvin. Annika Kukkonen pelattiin pian maalipaikkaan 16-alueelle, mutta viimeistely-yritys jäi hollantilaisvahdin syliin. 52. minuutilla tapahtui toisessa päässä. Hollantilainen ajoi röyhkeästi alueelle, mutta Anna Westerlund onnistui purkamaan poikittaissyötön maalin edustalta.

Suomi painosti edelleen ja pallo saatiin toistuvasti hyökkäyspäätyyn. Puoliajan puolessa välissä Hollanti pääsi kuitenkin paremmin mukaan, mutta Korpela jatkoi hyviä otteitaan Suomen maalilla kaapaten muun muassa vaikean sivuvapaapotkun ruuhkan keskeltä.

Suomi sai paikan lisätä johtoaan 75. minuutin kohdalla. Adelina Engman kuljetti palloa päätyrajalla, mutta liukumiskamppailun maalin edessä voitti hollantilainen. Engman jatkoi hyvää peliään lähettäen loistokeskityksen seuraavasta tilanteesta. Maaliin pelivälinettä ei kuitenkaan saatu siirrettyä.

Hollanti iski tasoituksensa 83. minuutilla. Pallo pelattiin oikeaan laitaan, josta maasyöttö tavoitti oranssipaidan. Hollanti sai maalista virtaa ja Suomi oli paineessa pelin loppuhetket.

Suomen Cypros Cupin avausottelun tulokseksi kirjattiin kuitenkin 1-1-tasatulos. Joukkue kohtaa seuraavaksi Kanadan perjantaina klo 17.30.