Naisten futsalmaajoukkue nimetty Eerikkilän leirille

Julkaistu

  • Futsal

Naisten futsalmaajoukkue kokoontuu Eerikkilään maajoukkueleirille 21.-23. toukokuuta. 

Naisten futsalmaajoukkue kokoontuu pitkän tauon jälkeen toukokuussa Eerikkilään leirille. EM-karsinnat ja -kisat siirtyivät koronan takia vuodella eteenpäin, mikä pyyhki viime vuonna maajoukkuetapahtumat kalenterista lähes kokonaan. Syksyllä joukkue kokoontui pikaisesti, mutta sitä ennen edellinen kalenterimerkintä on vuoden 2020 alusta.

Pitkä tauko kansainvälisistä peleistä ei ole ainakaan laskenut pelaajien motivaatiota. 

– Jos mahdollista, pelaajat ovat vain entistä sitoutuneempia. Kiinnostus maajoukkuetta kohtaan ei ole laskenut, vaan tuntuu, että pikemminkin päinvastoin. Fiilis on nyt todella korkealla, päävalmentaja Jaakko Laitinen iloitsee. 

Laitinen muistuttaa, että kotimaan kentillä tekeminen ei ole katkennut. Naisten Futsal-Liigassa hieno kausi on finaaleja vaille taputeltu. 

– Seuroissa on tehty hienoa työtä. Liigan hyvä tekeminen tuo maajoukkueellekin hyvät mahdollisuudet menestyä, kunhan saamme alle vielä hyvän valmistautumisen ennen syksyn karsintoja, Laitinen kiittelee. 

Suomi aloittaa EM-karsinnat suoraan syksyllä Main Roundilta, eikä osallistu keskiviikkona käynnistyviin esikarsintoihin. Päävalmentajan mukaan joukkue kokoontuu ennen liigakauden alkua elokuussa ja syksylle kaavaillaan muutamaa valmistavaa ottelua ennen EM-karsintojen alkua. 

kARSINNAT LOKAKUUSSA

EM-karsintojen Main Round pelataan 19-22. lokakuuta. Suomen kanssa samassa lohkossa on Ukraina, Tshekki sekä yksi esikarsinnoista selviytyvä joukkue. Jokaisen lohkon voittaja selviytyy maaliskuussa 2022 pelattavaan lopputurnaukseen. 

Suomen miesten futsalmaajoukkue selvitti huhtikuussa hienosti tiensä ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen. Laitinen toivoo, että miesten menestys näkyisi myös naisten puolella.

– Se on lajille tosi hieno juttu. Tekeminen on mennyt koko ajan eteenpäin. Nyt kun miehillä ja naisilla on jalkapallossakin kisapaikat, olisi hienoa, jos futsalissakin olisi molemmat, Laitinen pohtii.

–  Onnistuuko se sitten lokakuussa.. Tuollaisella sitoutumisella ja pelaajilla paikka tulee ennemmin tai myöhemmin. 

Yhdistelmä kokemusta ja nuorta intoa

Laitisen mukaan nimetystä leiriryhmästä löytyy sekä kokemusta että nuorta innostusta. 

–  Pääsimme valitsemaan mukaan pelaajat, joista suurilta osin teemme valinnat kisajengiin. Mukana on tulevaisuuden nimiä sekä kokemusta. Pelaajat ovat pysyneet lajissa hyvin mukana, mikä on ollut hieno nähdä. Kokemus kentällä vaikuttaa paljon tekemiseen. 

Nuorina tulevaisuuden niminä Laitinen nostaa joukkueesta viime kauden vuoden tulokkaan, FTK:n Tuuli Alamikkotervon sekä ensimmäistä liigakauttaan pelaavan, vuonna 2005 syntyneen KaDyn Laura Toivasen

–  Laura on pelannut todella hienon kauden, Jyväskylässä on tehty naisissa junioripuolella todella laadukasta työtä. Pohjoisesta mukana on viime kauden tulokas Tuuli Alamikkotervo, joka on näyttänyt liigassa osaamistaan. 

Naisten maajoukkue Eerikkilän leirille:

Maalivahdit:
Tytti-Maria Mikkola, HIFK FS
Tiia Ropanen, ACE
Lilli Sandström, Ilves FS
Helena Unkuri, Ylöjärven Ilves

Kenttäpelaajat:
Tuuli Alamikkotervo, FTK
Anna-Kaisa Hannuksela, HIFK FS
Netta Hannula, MuSaFutsal
Emma Heikkilä, FTK
Matilda Herranen, Ilves FS
Emilia Jokisalo, GFT
Tiia Juntikka, Ilves FS
Anna Keränen, FTK
Pipsa Lahtinen, FC Sport j
Sini Lauermaa, ACE
Tiina Pöyry, Ilves FS
Elina Setälä, MuSaFutsal
Sini Sutinen, Ylöjärven Ilves
Daniela Tjeder, GFT
Laura Toivanen, KaDy
Jasmin Ylikraka, MuSaFutsal
Maria Mäntylä, GFT (lisätty 10.5.) 
Maiju Horkka, KaDy --> jää pois tilalle nimetty Anni-Elina Luotonen, MuSaFutsal 

  • naisten futsalmaajoukkue