Naisten futsalmaajoukkue nimetty maaliskuun leirille

Julkaistu

  • Maajoukkueet
  • Futsal

Naisten futsalmaajoukkueen kalenterivuosi pyörähtää toden teolla käyntiin maaliskuun alussa Eerikkilässä järjestettävän maajoukkueleirin myötä.

Päävalmentaja Jaakko Laitinen on nimennyt 8. – 10. maaliskuuta pidettävälle leirille joukkueen, joka on sekoitus maajoukkuetasolla kokeneempaa kaartia ja uudempia tulokkaita.

- Naisten maajoukkuetoimintaa on ollut nyt muutama vuosi ja takana on yhdet karsinnatkin, joten tietynlainen runko maajoukkueelle on hahmottunut. Nyt on kuitenkin hyvä paikka nähdä muutamia uusiakin pelaajia, kun karsintoja ei ole heti tulossa tämän jälkeen, Laitinen taustoittaa.

Joukkueen seuraavat ottelut ovat huhtikuun lopussa vieraissa Tshekkiä vastaan ja nekin pidetään tiukasti mielessä.

- Mukana on nyt useampi uusi nimi, sellaisia pelaajia, joilla ei vielä maaotteluita ole. Uskotaan että Tshekki-otteluihin joitain uusia kasvoja nousee mukaan.

- Olemme koko valmennustiimi seurannut todella aktiivisesti pelaajia nyt talvella ja kehityksen myötä uusia nimiä nousee koko ajan esille. On pelaajia, joita on seurattu ehkä vuosi tai kaksi ja he nousevat nyt mukaan ja sitten pelaajia, jotka toivottavasti joskus tulevaisuudessa tulevat maajoukkuekuvioihin.

Laitinen painottaa kuitenkin samaan hengenvetoon, että kokeneemmilla pelaajilla on ehdottomasti paikkansa maajoukkueessa. Nyt leirille lähtevästä joukkueesta puuttuvat muun muassa Daniela Tjederin ja Maria Mäntylän nimet.

- Kumpikin on matkoilla tämän leirin aikana eikä sen takia pääse mukaan, mutta ilman muuta he ovat tärkeä osa joukkuetta myös jatkossa, Laitinen sanoo.

Pelaajat leirille:

Maalivahdit:
Tiia Ropanen, ACE
Lilli Sandström, Ilves FS
Emiilia Syvänen, Ilves FS

Pohjapelaajat:
Sanna Rautio, FTK
Elina Setälä, MuSaFutsal
Siiri Perälä, GFT (nimetty Sini Sutinen, Ylöjärven Ilves tilalle 7.3.)

Laitapelaajat:
Netta Hannula, MuSaFutsal
Oona Jaatinen, ACE
Emilia Jokisalo, Ilves FS
Sini Lauermaa, ACE
Tiina Pöyry, Ilves FS
Maria Tetri, ACE (nimetty Pirta Hiukka, GFT tilalle 24.2.)

Laitapelaajat/pivotit:
Matilda Herranen, Ilves FS
Anna Keränen, FTK

Pivotit:
Tiia Juntikka, FTK
Pipsa Lahtinen, FC Sport 

  • futsal
  • naisten futsalmaajoukkue