Naisten futsalmaajoukkue nimetty maaliskuun leirille Eerikkilään

Julkaistu

  • Maajoukkueet
  • Futsal

Naisten futsalmaajoukkue leireilee Eerikkilässä 3. – 5. maaliskuuta ja jatkaa leirin myötä valmistautumista kohti syyskuun EM-karsinnan Main Roundia.

EM-karsintojen arvonnassa Suomi pääsi odotetustikin suoraan Main Roundille, joten karsintaotteluita ei ole vielä keväällä edessä ja päävalmentaja Jaakko Laitisen mukaan tämä antaa hyvän pohjan valmistautumiselle tosikoitoksiin.

- Ihan hyvillä mietteillä leirille lähdetään. Alla on hyvä turnaus Ukrainassa ja karsinta-arvonnan tuloksen myötä meillä on tämän leirin jälkeen vielä kuusi kuukautta aikaa valmistautua, Laitinen sanoo.

- Pääsimme nyt Ukrainan lohkoon ja varmasti juuri Ukraina on kovin joukkue ja meidän päävastuksemme tuossa turnauksessa. Heistä meillä on nyt tuoretta tuntumaa ja Tshekin puolestaan olemme kohdanneet jo kolmesti. Karsinnan kautta sitten tullee lohkoon vielä Kazakstan tai Belgia.

Nyt edessä oleva leiri toimii Laitisen mukaan selkeänä jatkumona edellisille tapahtumille.

- Viime syksyn jälkeen alkoi kiteytyä ajatus siitä, että meillä alkaa olla joukkueen ydinryhmä koossa ja sama ydinryhmä on varmasti karsinnoissakin. Leirillä ovat mukana nyt myös kaikki Ukrainassa tammikuussa olleet pelaajat. Onneksi mitään loukkaantumisia ei ole tullut, se on meille iso juttu.

- Toki uusiakin pelaajia tulee ja nyt ensi kertaa on mukana Jasmin Ylikraka, joka on todella lupaava pelaaja. Hän ei ole vielä liigassa kovin paljon pelannut, mutta on tehnyt erittäin hyvän vaikutuksen. Hän on nyt mukana haistelemassa tunnelmaa ennen kaikkea tulevaisuutta ajatellen, Laitinen kertoo.

Pelillisesti linja on myös Laitisen mukaan selkeä, eikä suuria muutoksia ole tiedossa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki olisi jo valmiina.

- Kokonaisuus Ukrainassa oli ok, mutta tietysti tämä on tulosurheilua ja tulokset olisivat voineet olla parempiakin. Totta kai on sellaisia asioita, joita haluamme pelissä päivittää ja samalla pitää huolen siitä, että perusasiat ovat kunnossa, Laitinen toteaa.

- Toivomme myös, että pelaajat ovat aktiivisesti mukana keskusteluissa, joissa pyritään omaa toimintaamme viemään eteenpäin. Meillä on tämän jälkeen vielä kaksi leiriä ja mahdollisesti ottelutapahtumakin ennen karsintoja, joten tilaisuuksia kehittymiselle on.

Pelaajat leirille:
Maalivahdit (4):
Tiia Ropanen, Jasnagora C5 (ITA)
Lilli Sandström, Ilves FS
Emiilia Syvänen, Ilves FS
Saara Viitanen, Ylöjärven Ilves
Kenttäpelaajat (16):
Anna-Kaisa Hannuksela, Team VanPa
Netta Hannula, MuSaFutsal
Matilda Herranen, Ilves FS
Elli Laaksonen, FC Halikko (nimetty 2.3. pelaajan Maiju Hirvonen, GFT, tilalle)
Emilia Jokisalo, Atletico Chiaravalle (ITA)
Tiia Juntikka, Ilves FS
Anna Keränen, FTK
Pipsa Lahtinen, FC Sport j
Sini Lauermaa, ACE
Siiri Perälä, GFT
Tiina Pöyry, Ilves FS
Maria Ropanen, Jasnagora C5 (ITA)
Elina Setälä, MuSaFutsal
Sini Sutinen, Ylöjärven Ilves
Sandra Lind, FC Sport-j (nimetty 3.3. pelaajan Daniela Tjeder, GFT, tilalle)
Jasmin Ylikraka, MuSaFutsal

  • naisten futsalmaajoukkue