Palloliitto hyväksyi RoPS:n anomuksen – Taye Taiwon pelikielto poistettu

Julkaistu

  • Jalkapallosarjat

RoPS:n Taye Taiwo sai 29.6 2019 pelatussa Veikkausliigan ottelussa RoPS-KPV suoran punaisen kortin, jonka seurauksena oli kentältäpoisto ja kahden ottelun pelikielto.

RoPS on anonut, että Palloliitto poistaa Taiwon kentältäpoiston aiheuttaman kahden ottelun pelikiellon Varoitukset ja kentältäpoistot – säännön K-kohdan mukaan.

Mainitun kohdan mukaan kentältäpoiston aiheuttama pelikielto voidaan poistaa, mikäli videokuvan tai muun materiaalin perusteella on täysin varmaa, että kyseinen pelaaja ei ole syyllistynyt sellaiseen tekoon, josta voidaan antaa punainen tai keltainen kortti.

Kyseisen tapauksen arviointi perustuu kahteen videotallenteeseen (Ruutu + seuran lähettämä GoPro-tallenne) sekä erotuomarin kuulemiseen. Molemmat käytössä olleet tallenteet näyttävät kiistattomasti sen, että pallo osuu ensin RoPS pelaajan päähän ja vasta sen jälkeen käteen pallon liikesuunnan ollessa tällöin poispäin maalista. Erotuomari poisti RoPS:in pelaajan kentältä siksi, että hänen mielestään pallo osuu käteen ja pelaaja pelaa palloa kädellä ja näin ollen vie vastustajalta selvän maalintekotilaisuuden pelaamalla palloa tarkoituksellisesti käsin.

Palloliiton pääsihteerin nimeämä kolmihenkinen kilpailu- ja erotuomaritoiminnon johdosta koostuva työryhmä toteaa, että asiassa esitetyn materiaalin ja erotuomarin kuulemisen perusteella on käynyt ilmi sääntöjen määräämällä tavalla täysin varmasti, että kyseinen pelaaja ei ole syyllistynyt sellaiseen tekoon, josta voidaan antaa suora punainen kortti. Näin ollen Taye Taiwon kentältäpoiston aiheuttama kahden ottelun pelikielto poistetaan.

  • Veikkausliiga
  • Palloliitto