Pukki: "Kovin moni pelaaja ei ole sitä saavuttanut"

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Teemu Pukki saavuttaa tiistaina pelatessaan 100 maaottelun rajapyykin.

Suomen miesten A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalitykki vastaili median kysymyksiin maanantaina Kalastajatorpalla. Pukki liittyy tiistaina todennäköisesti 100 maaottelua pelanneiden Ari Hjelmin, Sami Hyypiän, Jonatan Johanssonin ja Jari Litmasen joukkoon.

- Saavutuksen merkitys on iso. Se on iso kunnia edustaa omaa maataan. Toivottavasti huomenna tulee 100 A-maaottelua täyteen. Kovin moni pelaajaa ei ole sitä saavuttanut, Norwich-hyökkääjä kertoi.

Kun Pukilta kysyttiin kolmea hänelle kaikkien aikojen suurinta maajoukkuepelaajaa, nosti hän esiin yhden nykyisen joukkuekaverin.

- Litti ja Hyypiä tulee heti mieleen. Itse nostaisin Luken (Hradeckyn) myös korkealle. Otan hänet minun top-kolmoseen.

Pukki kertoi palautuneensa upeasta Bosnia-Hertsegovina-voitosta hyvin. Isänpäivä antoi myös mahdollisuuden läheisten näkemiseen.

- Vireystila on ihan hyvä. Loistava juttu, että pääsimme lentämään suoraan pelin jälkeen tänne. Pääsi nukkumaan tutussa ja turvallisessa Kalastajatorpassa. Perhettä näin ulkona isänpäivänä. Heitä oli mahtava nähdä, näillä reissuilla ollaan heistä erossa aika pitkä aika.

Tiistaina vastassa oleva Ranska varmisti lauantaina lohkovoittonsa. Pukki korosti, että joukkueesta löytyy syvyyttä, vaikka Suomi-ottelu onkin heille karsintojen kannalta panokseton.

- Heillä on ollut aina hyviä hyökkääjiä, joita tulee seurattua. Karim Benzema on mielestäni yksi maailman parhaista hyökkääjistä. Loppujen lopuksi sillä ei ole kauheasti merkitystä, ketä he laittavat kentälle. Laatu siinä joukkueessa on iso.

Pukki epäonnistui Zenicassa rangaistuspotkussa, mutta oli rakentelemassa kahta Suomen kolmesta osumasta. Ibrahim Šehićin torjunta ei jäänyt kummittelemaan kotkalaista.

- Ei se pelin jälkeen ole enää pyörinyt mielessä. Onneksi tuli voitto ja muut jätkät pelasti sen maaleillaan. Kaikki munaa välillä pilkkuja, ei se ole sen isompi juttu. 

Oman mausteensa tiistain otteluun tuo samaan aikaan pelattava Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan välinen kohtaaminen, jonka tulos vaikuttaa voi vaikuttaa Huuhkajien sijoitukseen, mikäli Suomi ei voita.

- Jos haemme voiton, sillä ei ole mitään väliä, mitä Bosnia-Hertsegovinassa tapahtuu. Meidän pitää lähteä pelaamaan rohkeasti. Tarkoitus on voittaa, vaikka vastassa onkin iso vastustaja.

Tänään vietetään historiallisen Suomi-Liechtenstein-EM-karsintaottelun vuosipäivää. Kyseisssä pelissä kaksi maalia iskenyt hyökkääjä muistelee Töölön koleaa iltaa lämmöllä.

- Kyllä se vieläkin tuo kylmiä väreitä. On se yksi minun futisurani hienoimmista peleistä - ellei hienoin. 

Pukki kertoo, että ennen karsintoja hän olisi ottanut mielellään vastaan tilanteen, jossa jatkokarsintapaikka on Suomen omissa käsissä ennen viimeistä ottelua.

- Voimme olla tyytyväisiä näihin karsintoihin tähän asti. Jos huomenna olemme lohkokakkosia pelin jälkeen, se on loistava suoritus. Jos emme, on se iso pettymys. Viime vuosina olemme karsinnoissa ja Nations Leaguessa taistelleet voitosta viimeisiin peleihin saakka. 

Huuhkajien ja Ranskan välinen MM-karsintaottelu käynnistyy huomenna Olympiastadionilla klo 21.45.

  • Huuhkajat