Ricardo Duartesta Palloliiton valtakunnallinen koulutuspäällikkö

Julkaistu

  Osana Seurojen Palloliitto -kehityshankkeen organisaatiouudistusta Palloliiton valtakunnalliseksi koulutuspäälliköksi on valittu Ricardo Duarte

   Koulutuspäällikkönä Duarte vastaa valtakunnallisesti Palloliiton valmentajakoulutuksen prosesseista ja toteutuksesta. Työn keskeinen tavoite on kehittää suomalaista valmennuskoulutusjärjestelmää tuottamaan erinomaisia valmentajia harrastetoiminnasta huipputasolle. 

   Duarte siirtyy Palloliittoon Vaasan Palloseuran valmennustiimistä, missä hän on työskennellyt kuluvan kauden ajan. Hän aloittaa koulutuspäällikön tehtävässä marraskuun alussa. 

   Tohtoriksi jalkapallon alalta väitellyt Duarte on toiminut Évoran yliopistolla lehtorina, missä hän oli mukana johtamassa opetussuunnitelman rakenteen ja sisältöjen muutosta. Lisäksi hän on toiminut muun muassa Lissabonin yliopistossa kinesiologian laitoksella luennoitsijana (Football Methodology). 

   - Tehtävä on iso haaste ja vastuu on suuri, mutta kaikki kokemani on valmistanut minua tähän työhön. Koen olevani hyvin valmistautunut kohtaamaan haasteet. Olen myös äärimmäisen innostunut oppimaan ja perehtymään entistä syvemmin suomalaiseen valmennusjärjestelmään, sen vahvuuksiin ja kehityskohteisiin, Duarte kertoo.

   Duarte pitää suomalaisten vahvuutena hyvin organisoitunutta yhteisöä. 

   - Tahdon antaa oman panokseni suomalaisen valmennuskoulutusjärjestelmän kehittämiseksi eurooppalaiselle huipputasolle. Koulutusjärjestelmän kautta autamme suomalaisia valmentajia saavuttamaan parhaan potentiaalinsa ja luomme heille resurssit nousta eurooppalaiselle valmennushuipulle. 

   - Suomalaisen yhteiskunnan vahva organisoituminen ja strukturoitu rakenne edesauttaa työtä merkittävästi ja pääsemme nopeasti kiinni sisältöihin, Duarte toteaa.

   Yhteistyötä yliopistomaailmaan

   Urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen iloitsee Duarten mukanaan tuomasta kokemuksesta ja lisäarvosta suomalaiseen jalkapalloperheeseen. 

   - Ricardo antaa vahvan akateemisen panoksen tiimillemme ja hänen sisältöosaamisensa on isossa roolissa niin koulutusten kehitystyössä kuin myös yhteistyön tiivistämisessä yliopistomaailmaan, Tihinen toteaa. 

   Koulutuspäällikkönä tällä hetkellä toimiva Kari Ukkonen jatkaa työskentelyä Palloliitossa vastaten tietyistä koulutuskokonaisuuksista myös tulevaisuudessa. 

   - Kari on tehnyt erinomaista työtä jo vuosien ajan koulutustoiminnossamme ja hänen kokemustaan tarvitsemme myös tulevaisuudessa. Viimeisen vuoden opetussuunnitelman uudistusprosessi on ollut massiivinen urakka ja vahva taidonnäyte valtakunnalliselta koulutustiimiltämme, Tihinen kiittää.