Tasainen alueturnaus päättyi Idän juhliin

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Kaikki ottelut ovat katsottavissa jälkikäteen Palloliiton YouTube-kanavalla. Turnauksen mestari- ja tähdistöjoukkueet löytyvät uutisen lopusta.

U16-poikien (2006 ja myöhemmin syntyneet) alueturnaus päättyi Eerikkilässä tänään lauantaina. Jokaisella joukkueella oli päätöspäivään lähtiessä mahdollisuudet mestaruuteen, ja Juha-Pekka Niskasen luotsaama Idän joukkue veti lopulta pisimmän korren.

U16-päävalmentaja Kai Nyyssönen toivoi turnauksen alla näkevänsä joukkueilta aktiivista ja aggressiivista pelaamista. Miehen mukaan tavoitteet toteutuivat, ja turnauksen antiin voi olla tyytyväinen.

– Nämä olivat hienot kolme päivää ja todellinen huipennus puolentoista vuoden aluetoiminnalle. Oli kiva katsoa kaikkien, niin pelaajien kuin valmentajien, sitoutumista. Pelaajat halusivat voittaa, kamppailla ja näyttää osaamistaan – sekä pelata hyvää jalkapalloa, Nyyssönen kehuu.

– Kaikki ottelut olivat todella tasaisia, ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki päättyivät tasalukemiin tai toisen joukkueen yhden maalin voittoon. Moni peli oli pienestä kiinni, ja jokainen oikea ratkaisu oli tärkeä lopputuloksen kannalta. Moni sanoi, että tilaa sekä aikaa oli matseissa totuttua vähemmän, ja virheistä rangaistiin kovaa.

Turnauksen tähdistöpelaajaksi valittiin myös ikäluokan maajoukkueesta tuttu Otto Ruoppi. KuPS:n kymppipaikan pelaajalla oli Nyyssösen mukaan iso vaikutus mestarijoukkueen hyökkäyskolmanneksen pelaamiseen.

– Otto viimeisteli pari maalia, liikkui hyvin linjojen välissä ja antoi useita murtavia syöttöjä. Turnauksessa oli paljon onnistujia, ja moni muukin olisi ansainnut tunnustuksen. Tässäkin tapahtumassa nousi esille pelaajia, jotka eivät vielä ole olleet mukana maajoukkuetoiminnassa. Lukuisat pelaajat käyttivät tämän näyttöpaikan erinomaisesti.

Sarjataulukko (voitot, tasapelit, häviöt, pisteet, maaliero):
Itä: 3, 2, 1 = 11, 5–3
Pohjoinen/Pohjanmaa: 2, 2, 2 = 8, 4–4
Länsi: 2, 2, 2 = 8, 4–3
Etelä: 1, 2, 2, = 5, 4–7

Mestarijoukkue: Itä/Etelä
Diar Azabani VJS
Miilo Pitkänen KuPS
Mohamad Alsheikh KuPS
Vilho Huovila FC Lahti
Viljami Jokiranta PEPO
Teemu Kettunen FC Lahti
Akseli Kiviranta GrIFK
Colin Ndabawedje FC Lahti
Aleksi Niskanen KuPS
Aleksi Paalanen FC Lahti
Matias Pasanen FC Honka
Samuel Pasanen FC Lahti
Joona Puro FC Honka
Akseli Puukko FC Lahti
Otto Ruoppi KuPS
Kaius Simojoki KäPa
Aatos Tuunanen KuPS
Elmer Vauhkonen KuPS
Atte Ylönen JJK
Rasmus Kemppainen VJS

Tähdistöjoukkue
Johannes Viitala Ilves
Max Kurvinen KäPa
Kaius Simojoki KäPa
Teemu Kettunen FC Lahti
Joona Puro FC Honka
Juho Lähteenmäki Ilves
Samuel Pasanen FC Lahti
Viljami Jokiranta PEPO
Vilho Huovila FC Lahti
Otto Ruoppi KuPS
David Ezeh HJK

Turnauksen parhaat maalintekijät
Rasmus Väisänen (#13) Ilves & Otto Ruoppi (#10) KuPS

 

  • P2006