"Toivottavasti pelataan niin hyvin, että voitetaan peli"

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Huuhkajilla on edessään torstaina kalenterivuoden viimeinen koitos, kun Telia 5G Areenalla pelattavassa ottelussa vastaan asettuu Viro. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva haluaa joukkueen jatkavan hyvää virettään.

Torstain ottelusta Viroa vastaan lähdetään hakemaan voitokasta päätöstä kuluvalle vuodelle.

- Toivottavasti pelataan niin hyvin, että voitetaan peli, se on lähtökohta otteluun. Ei sinällään mitään uutta joukkueen kokoamisen suhteen, Kanerva sanoi.

- Meillä on vähän poisjääntejä, mutta kaikki täällä olevat ovat olleet aiemminkin mukana. Nyt osa näistä, jotka ovat saaneet aiemmin vähemmän minuutteja, tulevat saamaan enemmän minuutteja, mutta kuinka paljon niin se jää nähtäväksi.

Viro oli oman MM-karsintalohkonsa neljäs ja odotettavissa onkin hyvä haaste Huuhkajille.

- Viro ei lähde niin aggressiivisesti prässäämään ylhäältä. Heillä on enemmän ajatuksena pitää paketti hyvin tiiviinä ja ehkä pikkaisen vetäytyä, ei ihan omaan boksiin, mutta suurin pirtein puoleen kenttään. Se mahdollistaa sen, että pääsemme hieman rauhallisemmin avaamaan peliä.

- Viro pyrkii houkuttelemaan nimenomaan niin, että vastustaja pitää ottelussa enemmän palloa ja avaa ryhmitystään, jolloin he pyrkivät riistämään pallon ja se on ehdottomasti yksi heidän aseensa ja siinä he ovat hyviä.

Vuoden 2017 aikana yli 40 pelaajaa on pukenut A-maajoukkueen pelipaidan ylleen.

- Se on iso määrä. Aika laajasti on kartoitettu näitä suomalaisia pelaajia ja se on ollut yksi tarkoituskin tälle vuodelle, saada kuva, miten nämä pelaajat pelaavat näissä ympyröissä. Se on tärkeää tietoa ajatellen jatkoa, kun lähetään kohti Nations Cupia.

A-maaottelu Suomi-Viro Telia 5G Areenalla alkaa 9.11. kello 19.00. Pääsyliput otteluun ennakkoon Ticketmasterista >>

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sport -palvelun kautta. Suora lähetys alkaa kello 18.30.

Katso lisää ennakkotunnelmia Huuhkaja-TV:stä >>

  • Huuhkajat