U15-poikien maajoukkuetaival alkaa Portugalissa

Julkaistu

  • Maajoukkueet

U15-poikien maajoukkueen toiminta alkaa 2005 syntyneiden poikien osalta poikkeukselliseen aikaan jo tänä syksynä, kun joukkue matkaa UEFA Development -turnaukseen Portugaliin.

UEFA Development -turnaukset on laajennettu nyt myös nuorempaan ikäluokkaan ja näin ollen U15-poikien maajoukkue saa tulikasteensa kovassa paikassa neljän maan turnauksessa Portugalissa.

Suomen päävalmentajana turnauksessa toimii Samu Koski, joka on nimennyt ryhmäänsä 20 pelaajaa.

- Alkuviikon Tähtitarha on takana ja siellä tehtiin viimeiset päätökset ja valinnat. Totta kai pelaajia on seurattu jo pidempään ja tätä edessä olevaa tapahtumaa on alettu oikeastaan pohjustamaan jo alkukesän Huuhkajaturnauksessa, Koski kertoo.

- Mukaan on pyritty valitsemaan sellaisia pelaajia, joiden nähdään tässä vaiheessa pystyvän pärjäämään tällaisessa turnauksessa.

Suomen tavoin vastustajamailla on kyseessä ikäluokan ensimmäinen maaottelutapahtuma, mutta kun vastapuolelle asettuu joukkueet Espanjan, Portugalin ja Italian pelipaidat päällä, tietynlaisia odotuksia on perustellustikin.

- Vastassa on aikamoisia jalkapallon mahtimaita. On historiaa, on kulttuuria ja on ennen kaikkea laaja pelaajamateriaali. Ei epäilystäkään, etteivätkö vastustajat olisi kovia, Koski toteaa.

Turnauksen nimi "development tournament" osuu edessä olevan marraskuun tapahtuman osalta erittäin hyvin kohdilleen.

- Tämä on ilman muuta opettelua meille kaikille. Osa pelaajista ei ole välttämättä edes kovin paljon matkustellut, nyt matkustetaan ja tutustutaan maajoukkueen pelitapaan ja maajoukkueen toimintamalleihin sekä yleensä toimimiseen tällaisessa turnausympäristössä.

- Toki pelillisiäkin tavoitteita on ja lähdemme normaaliin tapaan edelleen keskittymään ydinteemoihin. Pyrimme olemaan aktiivisia sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan ja osin tätä taustaa vasten on tehty myös pelaajavalintoja. On valittu sellaisia pelaajia, jotka uskaltavat ja haluavat nousta esille, joilla on näyttöhaluja - ja näistä sitten saada kasaan hyvää joukkuepelaamista, joka kuitenkin se meidän vahvuutemme on, Koski linjaa.

Kohti Portugalia joukkue matkaa tiistaina 19.11. illalla.

Suomen ottelut (paikallista aikaa):
22.11. 11.00 Suomi – Espanja Parchal
24.11. 16.00 Portugali – Suomi Albufeira
26.11. 11.00 Suomi – Italia Albufeira

Pelaajat 
Jaaso Jantunen HJK
Kalle Kuisma GrIFK
Aaro Tiihonen RoPS
Tomas Galvez Watford FC
Ville Vuorinen FC Espoo
Lucas Von Hellens SL Benfica
Eero Uusitalo TPS
Valentin Purosalo FC Inter
Dario Naamo FC Honka
Joose Rahja VJS
Danila Bulgakov TP-47
Daniel Armstrong Ilves
Aaro Toivonen FC Espoo
Gabriel Europaeus FC Honka
Juho Talvitie Ilves
Lauri Laine FC Honka
Yllson Lika HJK
Roni Hudd VPS
Otto Hannula VJS
Jasper Jalonen TPS

  • P2005