U16-tytöt ensimmäiseen maaottelutapahtumaan

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Alle 16-vuotiaiden (2002) tyttöjen maajoukkue pelaa ikäluokan ensimmäiset maaottelut lokakuussa, kun vastaan asettuu Venäjän vuotta vanhempi ikäluokka kahdesti Valkeakoskella.

Valinnat joukkueeseen on päävalmentaja Marko Salorannan mukaan päästy tekemään vahvan seurannan pohjalta. Ikäluokan pelaajia on seurattu niin kesäkuun Helmariturnauksessa kuin loppukesän Laura Kalmari –turnauksessa sekä kakkostason SPL-lopputurnauksessa.

- Viime vuonna tämä ikäluokka oli jo mukana Piirijoukkue-cupissa nuorempana ikäluokkana ja joka turnauksessa on ollut laaja tarkkailu aluevalmentajien ja muiden valmentajien johdolla, Saloranta taustoittaa.

Helpoksi valinnat eivät kuitenkaan osoittautuneet, sillä kilpailu monille pelipaikalle on kova ja tarjolla oli runsaasti vaihtoehtoja.

- Hyviä pelaajia jäi ilman muuta nyt ulkopuolelle. Tämä ryhmä tulee varmasti jatkossa elämään ja on hyvä, että jo joulukuun leirille voimme ottaa mukaan suuremman ryhmän.

Pienemmistäkin seuroista

Oman mausteensa nyt nimettyyn joukkueeseen tuo laaja maantieteellinen kattavuus ja se, että mukana on runsaasti pelaajia myös pienemmistä seuroista.

- Hyvä niin, että tällaisia pelaajia löytyy ja tämä on osoitus siitä, että tässä vaiheessa voi hyvin pelata vielä pienemmässäkin seurassa, jossa valmennus on laadukasta. Mukana on tosiaan aika paljon pelaajia, jotka tulevat muualta kuin Naisten Liigan seurojen organisaatioista.

Ensimmäiset maaottelut ovat aina merkkitapauksia ja Saloranta uskoo tässä suhteessa apua löytyvän kaksikolta Annika Huhta – Vilma Koivisto, joka on ollut jo vuotta vanhemman ikäluokan maajoukkuetapahtumissa mukana.

- Odotan että he ottavat isoa roolia sekä kentällä että sen ulkopuolella ja tuovat kokemusta maajoukkuetoiminnasta muuhun ryhmään. Ensimmäinen maaottelutapahtuma on kuitenkin aina sellainen jännittävä paikka, Saloranta muistuttaa.

Venäjän U17-tytöt asettuvat vastaan kahdesti Valkeakoskella.

- Meillä on laadukas ryhmä jalkeilla ja Venäjä valmistautuu U17-ikäluokan EM-karsintaan, joten varmasti hyvät ottelut on tiedossa.

Ottelut 
Tiistaina 10.10. klo 18.00 Suomi U16 – Venäjä U17 Tehtaan kenttä, Valkeakoski
Torstaina 12.10. klo 13.00 Suomi U16 – Venäjä U17 Tehtaan kenttä, Valkeakoski

Pelaajat Venäjä-otteluihin (suluissa aiemmat seurat)
Aino-Kaisa Kainulainen JyPK (PU-62, FCV)
Emilia Tuomela MuSa
Inari Salo, ONS (nimetty pelaajan Minttu Tapiala, Ilves tilalle 29.9.)
Suvihelmi Oksanen KaaPo (KaaNa)
Ella Burton VJS (TiPS)
Saara Ruotsalainen Klubi -36
Inka Hiltunen PKKU (TiPS, KoiPS)
Alina Koulik EuPa (Nice Futis, VAlku)
Vilma Koivisto RoPS (ONS)
Tiia Pohjanen ONS
Liina Nora FC Kuusysi
Noora Hämäläinen Ilves
Iida Mykkänen Ilves (Tuisku)
Riikka Lilja JyPK (PU-62)
Annika Huhta HJK (TiPS, FC Espoo, PEP)
Ellen Strömborg KaaPo (TPS)
Jessica So TPV (Ilves)
Jennyfer Myllykoski SeMi (Virkiä, Sisu)
Elina Mankki Sudet (Kajo, MYPA)
Tiia Immonen JyPK (PU-62, FCV

  • T2002