U16-tytöt leirille Eerikkilään tammikuun puolivälissä

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Alle 16-vuotiaiden (2002) tyttöjen vuosi alkaa maajoukkueleirillä Eerikkilässä 15. – 18. tammikuuta.

Viime syksynä ensimmäiset maaottelunsa pelannut ikäluokka leireili viimeksi joulukuun alussa ja tammikuun leiri on myös tärkeä osa valmistautumista kohti kevään UEFA Development –turnausta ja edelleen syksyllä alkavia EM-karsintoja.

Päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt leirille 20 pelaajan vahvuisen ryhmän.

- Joulukuussa meillä oli isompi ryhmä, mutta nyt emme pysty ottamaan enempää pelaajia. Toinen maalivahti Meri Hämäläinen sekä Maj Barck ovat nyt ensi kertaa mukana. Olisi tavallaan ollut kiva nähdä vielä enemmänkin pelaajia, sillä tämä ikäluokka on hyvin tasainen, Salorantaa kertoo.

Ovi on kuitenkin vahvasti avoinna myös muille kuin tähän asti mukana olleille pelaajille.

- Tämä leiri tulee nyt kohtuunopeasti edellisen jälkeen ja tämän jälkeen onkin sitten neljä kuukautta seuraavaan maajoukkuetapahtumaan. Moni pelaajista pelaa kuitenkin B-tyttöjen SM-karsintaa ja sitten on alueleiritystä ja alueturnaus huhtikuussa, joten paljon ehtii kevään aikana vielä tapahtua.

Leirin avauspäivänä ohjelmassa ovat fysiikkatestit ja 17.1. pelataan ottelu, jossa vastaan asettuu TPS:n Naisten Liigan joukkue.

- Fysiikan osalta joka pelaajalle annettiin vähän tavoitteita joulukuussa ja nyt katsotaan missä mennään. Muuten jatkamme pelin kehittämistä ja mennään asioihin entistä syvemmälle, Saloranta saono.

- Koko joukkueen puolustamisessa on vielä tekemistä ennen toukokuuta ja seuraavia otteluita. Pelinavaaminen ja pallollinen peli kaikkiaan ovat toinen teema.

Joukkue leirille
Aino-Kaisa Kainulainen JyPK
Meri Hämäläinen TPS
Susanna Sipilä ONS
Suvihelmi Oksanen KaaPo
Ella Burton PK-35
Inari Salo ONS
Iida Laine FC Honka
Saara Ruotsalainen Pallokissat
Alina Koulik EuPa
Elina Ukkonen FC Honka
Ilona Anttonen KaaPo
Iida Mykkänen Ilves
Vivi Vuorio FC Honka
Riikka Lilja JyPK
Noora Hämäläinen Ilves
Michaela Nieminen FC Honka
Maj Barck PK-35
Jessica So Ilves
Jennyfer Myllykoski FC Sport
Elina Mankki Sudet

  • T2002