U16-tytöt nimetty ensimmäiselle maajoukkueleirille

Julkaistu

  • Maajoukkueet

U16-tyttöjen maajoukkue kohtaa ikäluokan ensimmäisissä maaotteluissa lokakuussa Eerikkilässä naapurimaa Ruotsin kahdesti.

Joukkueen päävalmentajana leirillä ja Ruotsi-otteluissa toimii Arttu Pitkäkangas, joka on nimennyt 20 pelaajan ryhmän edessä olevalle ensimmäiselle maaotteluleirille.

- Ensin Helmaripäivät ja sen jälkeen kesän Helmariturnaus olivat tapahtumia, joiden pohjalta valintoja on pitkälti tehty. Alue- ja maajoukkuevalmentajat seurasivat pelaajia tiiviisti noissa tapahtumissa ja totta kai sitten C15-tyttöjen Laura Kalmari -lopputurnaus Kuopiossa oli myös tärkeä tapahtuma tarkkailun kannalta, Pitkäkangas taustoittaa.

- Sen jälkeen jokainen aluevalmentaja on lisäksi omalla alueellaan tarkkaillut ja seurannut pelaajia seurajoukkueissaan ja koostettujen raporttien pohjalta on nyt sitten valittu tämä ryhmä.

Maajoukkuetoiminnan ensi askeleita otetaan Ruotsi-otteluiden jälkeen joulukuun alun leirillä, johon mukaan tulee nyt nimettyä suurempi ryhmä pelaajia.

- Sen osalta alkava aluejoukkuetoiminta on valintojen kannalta isossa roolissa. Nyt tosiaan mukana on kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa, mutta seuraavalla leirillä pelaajia on mukana enemmän. Koko ajan teemme tiivistä yhteistyötä alueiden kanssa pelaajatarkkailun osalta, Pitkäkangas korostaa.

Nyt edessä oleva maajoukkueleiri on pitkälti pelaajille totuttautumista maajoukkuetoiminnan arkeen ja vaatimuksiin. Toki samalla pelitapaa aletaan ajamaan sisään ja kaksi ottelua tarjoavat hyvän mittarin siitä missä tässä vaiheessa ollaan.

- Nähdään missä mennään kansainvälisessä vauhdissa. Osa pelaajista pelasi jo Helmariturnauksen All Stars -ottelussa, joka on ensimmäinen kerta kun maajoukkuepaita vedetään päälle, mutta totta kai ensimmäiset varsinaiset maaottelut ovat edessä nyt ja maajoukkuetoiminta tällä ikäluokalla alkaa varsinaisesti.

Ottelut 
Ti 9.10. klo 18.00 Suomi – Ruotsi Eerikkilä Halli
To 11.10. klo 13.00 Suomi – Ruotsi Eerikkilä Halli

Joukkue Ruotsi-otteluihin
Sesilia Pelkonen PKKU (TuPS)
Lilja Niiranen ONS (HauPa)
Laura Hillberg VJS (GrIFK, FC Kasiysi, FC Espoo)
Lotta Kolehmainen PKKU (TuPS)
Tea Heininen EBK (FC Espoo, FC Kasiysi)
Ella Aakko HJK (FC POHU)
Ada Lindroth FC Honka (EBK)
Sofia Laine Ilves (nimettiin 28.9. Viivi Salon, EBK, tilalle)
Emma Korkalainen EBK
Saana Soikkeli ONS (HauPa)
Armi Heikkilä Ilves 
Anni Hartikainen Pallokissat
Jenni Huttunen PKKU (TuPS)
Sonja Hillberg VJS (GrIFK, FC Kasiysi, FC Espoo)
Wilma Forsblom EBK (KirkU, AC Kirkkonummi)
Nea Riikonen MYPA 
Aada Nurmi EuPa
Ella Koivu EBK
Inka Rajala PKKU (JäPS)
Viivi Ollonqvist EuPa (Nice Futis, MuSa)

  • T2003