U17-pojat nimetty syyskuun maajoukkueleirille

Julkaistu

  • Maajoukkueet

U17-poikien maajoukkue leireilee Eerikkilässä lauantaista 5. syyskuuta tiistaihin 8. syyskuuta.

Vallitseva tilanne on jouduttu ottamaan pelaajavalinnoissa huomioon ja ryhmän vakiopelaajista ulkomailla pelaavat Jimi Tauriainen (Chelsea), Luka Hyryläinen (Eintracht Frankfurt), Jesse Kilo (HSV), Isak Vidjeskog (Kalmar) ja Simon Uusitalo (Sundsvall) sekä Chelsean testissä parhaillaan oleva FC Interin Aleksi Heino jäävät sivuun.

- Se on selvä, että emme nyt voi ottaa pelaajia ulkomailta mukaan ja lisäksi ryhmässä on muutamia loukkaantumisia, päävalmentaja Erkka V. Lehtola taustoittaa.

- Kärkipään pelaajia puuttuu nyt, mutta toisaalta tämä avaa mahdollisuuksia muille. Mukana on nyt kymmenkunta pelaajaa, jotka eivät ole pelanneet yhtään maaottelua ja muutama sellainenkin, joka ei ole ollut aiemmin mukana missään maajoukkuetapahtumassa.

Pelaajia onkin seurattu todella tiiviisti kesän aikana niin miesten Kakkosessa, B-poikien SM-sarjassa kuin B-poikien Ykkösessäkin.

- Paljon olen nähnyt pelejä itse ja täytyy antaa tässä yhteydessä kiitos seuravalmentajille erinomaisesta ja avoimesta yhteistyöstä. Pelaajia on pyritty haravoimaan todella laajalti ja on onni, että pelejä myös videoidaan nykyään niin paljon. Se on etu paitsi meille, koko suomalaiselle jalkapallolle, Lehtola näkee.

Mukana 4+30 pelaajan ryhmässä on myös kaksi nuoremman 05-ikäluokan pelaajaa, Ilveksen Juho Talvitie ja TPS:n Jasper Jalonen.

- Molemmat ovat esiintyneet vahvasti B-poikien otteluissa, Lehtola kehuu.

Riemukas jälleennäkeminen

UEFA:n ja Palloliiton linjausten mukaan U17-poikien seuraaviin maaotteluihin on vielä aikaa ja tämä vaikuttaa Lehtolan mukaan myös leirin luonteeseen.

- Emme varsinaisesti valmistaudu mihinkään tulevaan turnaukseen tai otteluun, vaan pääpaino on pelaajatarkkailussa ja oman pelitavan periaatteitten vahvistamisessa, Lehtola kertoo.

- Pelaamme leirillä myös kaksi keskinäistä ottelua ja tämä oli nimenomaan se mitä haluttiin. Pääsemme niissä otteluissa paremmin vertailemaan pelaajia keskenään.

Pitkästä aikaa yhteiseen tapahtumaan kokoontumisessa on ehdottomasti myös ulkopelillisiä aspekteja.

- Odotan riemukasta jälleennäkemistä. Pelaajat tapaavat toisensa pitkästä aikaa ja samoin me taustat ja totta kai sitten vielä pelaajat tapaavat meidät ja päinvastoin. Siihen pyritään, että tästä rakennetaan tältäkin kannalta hieno tapahtuma.

Pelaajat leirille
Aku Ahokangas KPV
Taavi Arminen HJK
Albin Björkskog FF Jaro
Oscar Häggström KäPa
Aapo Heikkilä SJK
Altti Hellemaa KäPa
Urho Huhtamäki KäPa
Jasper Jalonen TPS
Rony Jansson HJK
Kalle Kopra HJS
Antti Kujala TPV
Rasmus Kujala SJK (nimettiin Chris Ottia HJK tilalle 4.9.)
Niilo Kujasalo HJK
Leo Kyllönen Ilves
Iiro Kärsämä KäPa
Eero Lamberg HJS
Otto Lehtisalo FC Inter
Eliel Liimatainen (mv) PKKU
Otso Liimatta OLS
Joona Lohela OLS
Arttu Lötjönen FC Jazz
Samuli Miettinen KuPS
Liam Möller HJK
Luka Nokelainen (mv) KäPa
Otto Ohvo TPS
Aleksi Partanen (mv) JJK
Aki Peltokorpi (mv) Tervarit-j
Daniel Rökman PKKU
Hugo Toivonen PKKU (nimetty Badreddine Bushara Ilves tilalle 2.9.)
Ilja Sirkin KäPa
Juho Talvitie Ilves
Aleksi Tanninen FC Honka
Elias Valli TPV
Miska Ylitolva RoPS

  • P2004