U17-tytöt nimetty lokakuun maajoukkueleirille

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Suomi matkaa marraskuussa EM-karsintaturnaukseen Portugaliin. Lohkon kolmesta jatkokarsintapaikasta Pikkuhelmareiden kanssa taistelevat emäntämaan lisäksi Bosnia-Hertsegovina sekä Saksa.

U17-tyttöjen (2005 ja myöhemmin syntyneet) viimeinen EM-karsintaturnaukseen valmistava leiri järjestetään Eerikkilässä 11.–14. lokakuuta. Päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt leiriryhmän, jossa on paljon viime tapahtumista tuttuja nimiä – ensikertalaisena mukana ovat MuSa:n Amelia Luotonen ja EPS:n Emilia Dannbäck.

– Emilia oli kutsuttu myös kesä-heinäkuun leireillemme, mutta hän oli silloin kipeänä. Kaikki eivät valitettavasti ole nytkään terveenä, mikä on meille huono juttu karsintaturnausta ajatellen. Onneksi näyttää, että kaikki loukkaantumiset olisivat sellaisia, että pelaajat ehtisivät harjoitella ennen karsintojen alkua. Emme halua riskeerata mitään, Saloranta toteaa.

Matilda Sarlin on joutunut jäämään sivuun viime tapahtumista loukkaantumisten takia, ja on hienoa saada hänet takaisin mukaan. Hän on pelannut hyvin Ilveksessä ja saanut ehjiä viikkoja alle.

U17-pojat ja U19-tytöt ja -pojat pelaavat EM-karsintaturnauksensa jo lokakuussa, mutta U17-tytöt joutuvat odottamaan karsinta-avaustaan vielä vajaat kuusi viikkoa – tämän takia on todella tärkeää, että joukkue pääsee vielä hiomaan viimeisiä yksityiskohtia yhdessä.

– Jos meillä ei olisi ollut Tanska-pelien jälkeen leirejä, olisi odotus ollut parin kuukauden mittainen. Se on liian pitkä aika. Lokakuun leirin ajankohta on siinä mielessä hyvä, että Kansallinen Liiga on päättynyt edellisenä viikonloppuna. B-tytöt pelaa sitten vielä seuraava viikonloppuna, Saloranta sanoo.

– Vaikka leiri on vain neljän päivän mittainen, se on tosi tärkeää. Pelaamme leirin aikana yhden pelin, jonka vastustaja on vielä vähän auki. Yritämme saada siihen tosi kovan pelin – ottelu on valmistautumista Portugali-matsiin.

Palloliitto pyrkii hankkimaan oikeudet Suomen EM-karsintaturnauksen otteluiden striimaamiseen. Otteluiden pelipaikkoja tai alkamisaikoja ei olla toistaiseksi aseteltu.

Joukkue leirille:
Veera Tammi Valtti (mv)
Pihla Niinistö HJK (mv)
Emilia Dannbäck EPS (mv)
Sara Arimo FC Honka
Aura Nyholm HJK
Helmi Perkaus Ilves
Amanda Räisänen HJK
Matilda Sarlin Ilves
Sara Sillanpää HJK
Nelli Kalske EPS
Ida Heikkinen FC Honka
Anni Ylämononen HJK
Bettina Aho FC Peltirumpu
Ilona Walta HJK
Julia Schalin FC Honka
Lotta Kalske EPS
Amelia Luotonen MuSa
Elli Mäkipelkola Ilves
Olivia Mikkonen Ilves
Aino Friman HJK
Nanna Savolainen KuPS
Elli Seiro FC Honka
Lilli Halttunen HJK

  • T2005