U17-tytöt nimetty syyskuun Tanska-otteluihin

Julkaistu

  • Maajoukkueet

U17-tytöt kohtaavat syyskuun tuplamaaottelussa Eerikkilässä Tanskan. Ottelut pelataan ilman yleisöä, mutta ne näkyvät suorina Palloliiton Youtube-kanavalla. 

Ensimmäinen Tanska-ottelu pelataan keskiviikkona 1.9. kello 18.00 ja toinen lauantaina 4.9. kello 11.00.

Päävalmentaja Marko Saloranta kertoo joukkueen nimeämisen olleen vaikea tehtävä. Esimerkiksi maalivahtikolmikko on vaihtunut kokonaan sitten Pajulahdessa heinäkuussa pidetyn leirin. 

– Tämä ikäluokka on siitä poikkeuksellinen, että hyviä maalivahteja on niin paljon. Maalivahtivalmentajamme Ville Vastamäki tekee valinnat, ja nyt kaikki maalivahdit ovat vaihtuneet. On hyvä, että pystymme näkemään paljon maalivahteja. 

Myös joukkueen terveystilanne on hyvä.  

– Loukkaantumistilanne on mennyt positiivisempaan suuntaan ja sitä kautta ryhmä on leventynyt edelleen. Ilveksen Olivia Mikkonen on nyt ensimmäistä kertaa maajoukkuetapahtumassa mukana, hän on esiintynyt hyvin nousujohtoisesti ja ansainnut paikkansa, Saloranta jatkaa. 

Salorannan mukaan muutamalle loukkaantumisesta kuntoutuneelle pelaajalle haluttiin myös antaa riittävästi toipumisaikaa, vaikka esitystensä puolesta he olisivat ansainneet olla maajoukkueen mukana. 

hyvä kansainvälinen mittari

Koronapandemia pyyhki kalenterista lähes kaikki nuorten maajoukkueottelut. Siksi Saloranta odottaa erityisen innolla Tanska-otteluita.

– Yksi otteluiden tärkeimmistä asioista on kansainvälisen tason mittaaminen. Samalla pelaajat saavat myös seurajoukkueiden arkeen vietyä sen tason, missä kansainvälisesti mennään. Sitä ei ole vähään aikaan mitattu, ja se ehkä osittain näkyy, kun vertailua tehdään vain oman sarjan sisällä muihin pelaajiin ja joukkueisiin.

– Otteluissa testaamme sellaisia muutoksia, joita karsinnoissa voimme pelin sisällä joutua johto- tai tappiotilanteessa mahdollisesti tekemään. 

U17-tytöt kokoontuvat vielä lokakuussa muutamaksi päiväksi Eerikkilään ennen marraskuussa Portugalissa pelattavaa EM-karsintaturnausta. 

U17-tytöt Tanska-otteluissa:

Noa Nastase (mv) FC Honka
Veera Tammi (mv) TiPS
Pihla Niinistö (mv) HJK
Sara Arimo FC Honka
Aura Nyholm HJK
Helmi Perkaus Ilves
Amanda Räisänen HJK
Nelli Kalske EPS
Ida Vänskä TiPS
Ida Heikkinen FC Honka
Cecilia Ek JyPK
Anni Ylä-Mononen HJK
Bettina Aho FC Peltirumpu
Julia Schalin FC Honka
Ilona Walta HJK
Lotta Kalske EPS
Jutta Angeria ONS
Elli Mäkipelkola Ilves
Olivia Mikkonen Ilves
Aino Friman HJK
Nanna Savolainen KuPS
Elli Seiro FC Honka
Lilli Halttunen HJK

  • T2005