U19-poikien futsalmaajoukkue nimetty toukokuun leirille

Julkaistu

  • Futsal

Maajoukkuetapahtuma on joukkueelle vuoden ensimmäinen, ja se aloittaa valmistautumisen EM-karsintoihin.

U19-pojat (2002 ja myöhemmin syntyneet) leireilee Eerikkilässä 21.–23. toukokuuta. Päävalmentaja Kerkko Huhtanen on nimennyt ryhmään kolme maalivahtia ja 12 kenttäpelaajaa. Leirivahvuutta täydennetään miesten Futsal-Liigan välieräotteluiden jälkeen yhdellä maalivahdilla ja neljällä kenttäpelaajalla.

Ikäluokan maajoukkuetoiminta aloitettiin elokuussa, ja joukkue leireili edellisen kerran Eerikkilässä joulukuun lopulla. Tällöin A-maajoukkueelle sekä U19-pojille järjestettiin yhteinen leiri.

– Edellisestä leiristä on toki ehtinyt vierähtää aikaa, mutta toisaalta leiritauko todettiin pelaajien ja seurojen kanssa käydyissä keskusteluissa tarkoituksenmukaiseksi. Kun UEFA ilmoitti EM-karsintojen lykkäämisestä, akuuttia leiritystarvetta ei alkuvuodesta ollut, ja kevättä haluttiin pyhittää pelaajien ylioppilaskirjoituksiin sekä Covid-rajoitteiden värittämän sarjakauden loppuun saattamiseen, Huhtanen kertoo.

Menneellä viikolla UEFA ilmoitti uudesta 2002–2003 syntyneiden EM-karsinta-aikataulusta, jonka mukaan karsintojen preliminary round pelataan marraskuussa 2021 ja main round maaliskuussa 2022. EM-karsinnoista voit lukea tarkemmin täältä.

– Tästä leiristä alkaa nyt uusi valmistautuminen kohti noita karsintoja. Toisaalta tavoitteena on myös päästä jo kesäkuussa pelaamaan täällä kotimaassa muutama karsintoihin valmistava harjoitusottelu, ennen kuin ikäluokan ensimmäiset maajoukkue-ehdokkaat aloittavat varusmiespalveluksensa heinäkuussa, Huhtanen toteaa.

– Meneillään olevien miesten Futsal-Liigan pudotuspelien vuoksi leiriltä saattaa jäädä pois joukko semifinalistijoukkueiden nuoria pelaajia, mutta heidän leirittämiseensä pääsemme kyllä kiinni myöhemminkin. Ja samalla pääsemme tässä tapahtumassa taas ajamaan muutamaa uutta tulokasta sisään maajoukkuetoimintaan.

Joukkue leirille:

Maalivahdit:
Veeti Häätylä Mad Max
Aatu Nieminen PJK
Joel Salonen SoVo

Kenttäpelaajat:
Elmeri Andersson SoVo (nimetty Nemo Asumalahden (YIlves) tilalle 18.5.)
Joonathan Hynninen Ilves FS
Eetu Kaikkola GFT
Eero Kaisto Tervarit
Aladin Ljesnjanin Mad Max
Eeli Niemelä GFT
Vilho Ståhlström SoVo
Janne Mäkinen AU
Tomi Pajala AS Moon
Tuomas Pulkkinen SC Riverball
Roni Pekki PJK
Jose Suihkonen Sievi FS (nimetty Elmeri Karjalan (YIlves) tilalle 20.5.2021)

Leirivahvuutta täydennettiin 13.5.2021:
Juho Koskinen, mv (FC Kemi)
Jesper Ojala (Sievi FS)
Veikka Kiikkinen (YIlves)
Vili Somppi (YIlves)
Topias Kaivola (FC Kangasala) 

  • futsal
  • U19-futsalmaajoukkue