U19-tytöt nimetty EM-karsintaturnaukseen

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei EM-karsintaotteluita valitettavasti pysty katsomaan verkon välityksellä.

U19-tytöt (2003 ja myöhemmin syntyneet) jahtaa jatkokarsintapaikkaa lokakuun EM-karsintaturnauksessa. Emäntämaa Tanskan lisäksi Suomi kohtaa karsinnassa Unkarin sekä Turkin – kolme maata etenee toiseen vaiheeseen kilpailemaan lopputurnauspaikasta. Toisen vaiheen lohkon vaikeusaste muovautuu sen mukaan, miten ensimmäisessä pärjäsi, eli lohkovoitolla on merkittävä arvo.

Joukkue matkustaa Tanskaan sunnuntaina 17. lokakuuta, jotta se pystyy pitämään kaksi harjoituspäivää ennen keskiviikon Unkari-ottelua.

– Näin mahdollistamme otteluun valmistautumisen sillä tavailla kuin olemme sitä myös harjoitusleireillä harjoitelleet. Muutenkin koko ohjelmarunko on meille nyt tutumpi, koska olemme sen mukaisesti toimineet jo viime leirillä. Kotimaamme sarjat ovat osittain vielä kesken ja pelaajamme tietysti keskittyvät vetämään täysillä kauden loppuun asti omissa seuroissaan, päävalmentaja Arttu Pitkäkangas sanoo.

– Terveystilanne on tällä hetkellä ok, eikä loukkaantumisia ole ilmennyt syyskuun leirin jälkeen. Armi Heikkilä joutui sairastelun vuoksi jäämään pois viime leiriltä, mutta on nyt tervehtynyt kuntoon – se on tietysti tärkeää meille. Uutena joukkueeseemme nousee Tao Stark, joka on esiintynyt vakuuttavasti omassa arjessaan. Hän myös suoriutui erinomaisesti syyskuun U18-leirillä.

Päävalmentajan mukaan kesä- ja syyskuun leirit antoivat joukkueelle paljon. Pitkäkangas toteaa, että tärkeintä on ottaa karsintaan mukaan ne asiat, joissa Pikkuhelmarit onnistui – sekä luonnollisesti parantaa niissä tilanteissa, joissa koettiin haasteita.

– Puolustuspelaamisemme on ollut hyvää ja olemme onnistuneet pitämään vastustajien organisoiduista hyökkäyksistä luotujen maalipaikkojen määrät pieninä. Hyökkäämisemme on isossa kuvassa mennyt eteenpäin ja teemme paljon hyviä asioita. Haluamme kuitenkin edetä tehokkaammin hetkissä, jolloin olemme saavuttaneet jo edun, Pitkäkangas avaa.

– Myös pallonmenetysten määrä omalla kolmanneksella tulee vähenemään tulevissa peleissämme. Erikoistilannepelaamisemme hyökkäys- ja puolustussuuntaan on ollut oikein tehokasta. Tiedämme, että sillä tulemme luomaan ison merkityksen tulevissa otteluissamme.  

Suomen scouttaustiimi on koostanut raportit tulevista vastustajista. Etenkin Unkarista ja Tanskasta tiimillä on hyvin materiaalia. Isoin fokus on Pitkäkankaan mukaan avausvastustaja Unkarissa – Turkki ja Tanska nähdään vielä paikan päällä.

– Tämä UEFA:n uusi formaatti on nyt ensimmäistä kertaa käytössä, ja odotuksena on varmasti erittäin kovat ottelut jokaista vastustajaa vastaan. Tanska on ennakkoon kovin, mutta myös Unkari ja Turkki ovat laadukkaita joukkueita, Pitkäkangas sanoo.

– Kun pelaamme vahvuuksillamme ja pystymme viilaamaan muutamia yksityiskohtia pelissämme, on jokainen vastustaja täysin voitettavissa. Tämä on myös joukkueemme tavoite, jonka eteen lähdemme tekemään kaikkemme.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
Unkari – Suomi 20.10. 15:00
Suomi – Turkki 23.10. 19:00
Suomi – Tanska 26.10. 15:00

Suomen joukkue:
Liisa Tuomi FC Honka (mv) 
Nanna Leivonen JyPK (mv)
Venla Lamberg JyPK
Tea Heininen HFA
Laura Hillberg HJK
Sonja Hillberg HJK
Tuuli Viinikka Ilves
Daniela Tolonen HJK
Armi Heikkilä Ilves
Tao Stark JyPK
Jasmin Mansaray HJK
Anni Hartikainen KuPS
Sofia Määttä Ilves
Aada Nurmi HFA
Wilma Forsblom PK-35 Vantaa
Oona Jääskeläinen HFA
Inka Sarjanoja ONS
Oona Sevenius PK-35 Vantaa
Lotta Lindström HFA
Ella Koivu PK-35 Vantaa (nimetty Lotta Lähteenmäki Ilves tilalle 18.10.)

  • T2003