U19-tytöt nimetty helmikuun maajoukkueleirille

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Eerikkilän leiri on joukkueelle viimeinen tapaaminen ennen huhtikuun EM-karsintaturnausta.

U19-tytöt (2002 ja myöhemmin syntyneet) leireilee Eerikkilässä 15.–19. helmikuuta. EM-karsintaturnaukseen valmistautuva joukkue suuntaa maajoukkueleirille kahden maalivahdin sekä 23 kenttäpelaajan voimin.

Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas toteaa, että joukkue jatkaa siitä, mihin se tammikuussa jäi. Tammikuun leirin, jossa Suomi pelasi harjoitusottelun PK-35:tä vastaan (6–3-voitto), tavoin tulevaan maajoukkueleiriin mahtuu harjoitusottelu.

– Meillä on hyvä leiri alla, ja haluamme seuraavasta leiristä vielä paremman. Tavoitteemme on edelleen pelaamisemme valmistaminen EM-karsintaturnaukseen. Tämä on viimeinen leirimme ennen karsintaa, ja saamme tosi kovan harjoituspelivastuksen KuPS:sta, Pitkäkangas sanoo.

Uusina pelaajina mukaan liittyvät Liina Nora, Anni Hartikainen, Annika Huhta ja Josefina Ndombele. Hartikainen sekä Huhta nimettiin myös edelliselle leirille, mutta kaksikko joutui jättämään leirin väliin.

– Huhta ja Ndombele palaavat ryhmään pienten loukkaantumisten jälkeen. He ovat olleet vakiokalustoamme ja Huhta on ollut myös yksi kapteeneistamme. Nora oli mukana marraskuussa, ja palaa nyt joukkueeseen. Hän on esiintynyt oikein hyvin talven harjoituksissa sekä otteluissa, Pitkäkangas avaa.

– Hartikainen on ensimmäistä kertaa mukana tässä ikäluokassa. Hän on esiintynyt vahvasti 2003 syntyneiden maajoukkueessa. Hartikaisella on allaan upea kausi KuPS:ssa, ja hän vahvistaa laitapelaajaosastoamme tulevalla leirillä.

U19-tyttöjen EM-karsintaturnaukset pelataan huhtikuussa, ja Suomen karsintalohkossa pelaavat emäntämaa Bulgaria, Islanti sekä Georgia. Yksiosaiset jatkokarsintaottelut pelataan kesäkuussa ja lopputurnaus heinä-/elokuussa. Lopputurnaus järjestetään Valko-Venäjällä.

Joukkue leirille:
Meri Hämäläinen (mv) TPS
Ella Kelloniemi (mv) HJK
Daniela Sandås FC Honka
Suvihelmi Oksanen TiPS
Laura Hillberg HJK
Tea Heininen HFA
Liina Nora TiPS
Inka Hiltunen PK-35 Helsinki
Noora Hämäläinen Ilves
Ella Burton HJK
Minttu Ylikraka HFA
Veera Hellman HJK
Jenni Huttunen TiPS
Aada Nurmi HFA
Jasmin Ylikraka P-Iirot
Silja Jaatinen HJK
Riikka Lilja JyPK
Anni Hartikainen KuPS
Annika Huhta HJK
Wilma Forsblom PK-35 Vantaa
Lotta Lähteenmäki Ilves
Sophie Maidell PK-35 Vantaa
Ria Karjalainen HJK
Josefina Ndombele HJK
Aurora Harila ONS (nimetty 14.2.)

Poisjääneet:
Niia Salminen FC Honka

  • T2002