U19-tytöt valmistautuvat EM-jatkokarsintaan Eerikkilässä

Julkaistu

  • Maajoukkueet

U19-tytöt (2000) pelaavat huhtikuun alussa paikasta Skotlannin EM-kisoihin. Helmikuun alun maajoukkueleiri on tällä kertaa varsin erityinen.

U19-tytöt kokoontuivat Eerikkilään maanantai-iltana ja kohtasivat keskiviikkona FC Hongan Naisten Liigan joukkueen harjoitusottelussa. Maajoukkue voi voiton lukemin 2-1. Osumat tekivät Aino Vuorinen Roosa Tuomisen syötöstä ja Dana Leskinen Tuuli Enkkilän esityöstä sekä espoolaisten kavennuksen Riikka Hannula.

 

U19-tytöt leireilevät vuoden alussa kahteen otteeseen. Ensimmäinen ryhmä, eli täysin eri pelaajat kuin parhaillaan käynnissä olevalla leirillä, oli Eerikkilässä tammikuussa. Tilanne on varsin erityinen ennen kevään EM-jatkokarsintoja, sillä osa pelaajista on tullut mukaan joukkueen toimintaan vasta nyt. Tämä johtuu vuonna 2001 syntyneiden MM-kisoista, joissa Suomi pelasi loka-marraskuussa.

 

- Yleensä nuorempi ikäluokka siirtyy seuraavaan projektiin syyskuussa ennen karsintoja, eli meillä on yhdessä tällä kertaa 20 päivää vähemmän kuin normaalisti. Näin ollen jokainen hetki yhdessä joukkueena on todella tärkeä. Meillä oli ennen keskiviikon ottelua alla yksi tunnin harjoitus tiistaina ja keskiviikkoaamuna 30 minuutin. Siinä ajassa kävimme kaiken läpi, päävalmentaja Marianne Miettinen kertaa.

 

Miettinen kuitenkin korostaa, että nuorisomaajoukkueiden yhteinen pelitapa helpottaa siirtymiä. Uuden pelajaakoulutuslinjauksen mukaan jokaisessa ikäluokassa on opetussuunnitelma asioista, joita kuuluu käydä läpi. U17-ikäluokassa luodaan perusta, johon lisätään asioita U19-joukkueessa. 

 

- Mielestäni pelasimme tänään ihan hyvän ottelun. Painotimme niitä asioita, joita odotamme saavamme vastaan karsinnoissa, luotsi kommentoi.

 

Suomi leireilee Eerikkilässä perjantaihin. Torstaiaamuna jatketaan palauttavalla harjoituksella ja videopalaverilla. Illalla käydään läpi yhtä, ottelun perusteella valittua, teemaa ja perjantaiaamuna toista. Käytännössä toisessa fokus on puolustuksessa ja toisessa hyökkäyksessä. 

 

- Karsivat ikäluokat, eli vuonna 2000 ja 2002 syntyneet, ovat saaneet leireilleen yhdet lisäpäivät aiempiin vuosiin verrattuna. Se on todella hieno asia. Päiviä on isoihin maihin verrattuna edelleen vähemmän, mutta enemmän kuin meillä koskaan.

 

Miettisen joukkojen kalenterissa on seuraavaksi tuplamaaottelu Portugalia vastaan maaliskuun alussa. Suomi kohtaa 3.-10.4. Belgiassa pelattavassa jatkokarsinnassa Puolan, emäntämaan ja Sveitsin. Tavoitteena on yksiselitteisesti paikka Skotlannin heinäkuun EM-lopputurnauksesta. 

 

- Suurin osa pelaajistamme tuntee toisensa, mutta tämän hetken tärkeä tavoitteemme on muodostua mahdollisimman nopeasti yhtenäiseksi joukkueeksi. Fiilis vaikuttaakin olevan hyvä kentällä ja sen ulkopuolella. Meillä on kova usko siihen, että mahdollisuutemme päästä EM-kisoihin ovat äärimmäisen hyvät. Kukaan meistä ei epäile sitä hetkeäkään. Meillä on kova, mutta tasainen lohko, luotsi toteaa.

 

Suomen joukkue Eerikkilän leirillä löytyy täältä.

 

 

 

 

 

  • T2000