U20-maajoukkue nimetty marraskuun maaotteluihin

Julkaistu

  • Maajoukkueet

Ottelut näkyvät suorana Palloliiton YouTube-kanavalla.

U20-maajoukkue (2001 ja myöhemmin syntyneet) kokoontuu marraskuun toisella viikolla Maarianhaminassa, jossa tulevat Pikkuhuuhkajat kohtaavat Ruotsin U20-maajoukkueen kahdesti. Ottelupäivät ovat torstai 11. marraskuuta ja sunnuntai 14. marraskuuta.

Joukkueen päävalmentaja Peter Lundberg on nimennyt miehistön, mikä on mielenkiintoinen sekoitus kokeneempia nuorten maajoukkuepelaajia sekä uusia tulokkaita.

– Joukkue on koottu pelaajista, jotka ovat vahvoja ehdokkaita Juha Malisen U21-maajoukkueeseen. Nämä ottelut ovat pelaajille erinomainen tilaisuus antaa näyttöjä maajoukkuetasolla, Lundberg sanoo.

2001 syntyneiden edelliset omat maaottelut pelattiin syksyn 2019 EM-karsinnoissa. Vuonna 2002 syntyneet ovat edellisen kerran pelanneet Georgiassa marraskuussa 2019.

– U20-maajoukkue on tärkeä silta U19-toiminnan ja U21-maajoukkueen välillä. Ilman näitä maaotteluita tietyille ikäluokille tulisi pitkä tauko nuorten maaotteluista, vaikka potentiaalisia pelaajia on paljon, Lundberg avaa.

– Esimerkiksi osa 2002 syntyneistä ovat jo nyt nousseet alaikäisinä Pikkuhuuhkajiin, mutta silti meillä on monia muitakin mielenkiintoisia pelaajia, kuten tämä miehistö todistaa.

U20-maajoukkueessa tekee debyyttinsä neljä hyvän kauden pelannutta pelaajaa. PK-35:n hyökkääjä Jonathan Muzinga ja Rovaniemen Palloseuran Vertti Hänninen ovat esiintyneet erinomaisesti Ykkösessä. AC Oulun Jere Kallinen on ollut mukana Pikkuhuuhkajien leirityksissä, mutta maaotteludebyytti on vielä tekemättä.

Aiemmin Ruotsin nuorten maajoukkueissa pelannut Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalainen Antonio Yakoub debytoi tulevassa tapahtumassa Suomen väreissä. Assyriska IF:ää edustava hyökkääjä on tehnyt kauden sarjaotteluissa yhdeksän maalia ja herättänyt kiinnostusta myös Allsvenskan-seuroissa.

Ruotsin U20-toiminta on Suomea laajempaa, ja naapurin odotetaankin saavan kasaan hyvin vahvan miehistön. Suomen edelliset U20-maaottelut pelattiin vuonna 2016, kun Tanska ja Ruotsi vierailivat Eerikkilässä. Tuolloin Mika Nurmelan ja Marianne Miettisen apuna toiminut, ja nykyään Lundbergin valmennustiimissä toimiva, Teemu Eskola muistuttaa, että onnistuminen U20-maaotteluissa vauhdittaa varmuudella pelaajan urakehitystä myös seurajoukkuetasolla.

– Tuon edellisen U20-tapahtuman joukkueesta muun muassa Leo Väisänen, Urho Nissilä, Ilmari Niskanen, Rasmus Karjalainen ja Santeri Hostikka ovat jo nyt nousseet Huuhkajiin. Muitakin ehkä tulevaisuudessa. On upea asia, että saamme järjestää tämän tapahtuman.

Lundbergille lisäjännitystä tapahtumaan luo hänen paluunsa päävalmentajana kotikentälleen ensi kertaa sitten syksyn 2019. Molemmat maaottelut pelataan Wiklöf Holding Areenalla Maarianhaminassa.

– On hauska palata WHA:lle. Stadionin kenttä on nykyisin loistava, ja olosuhteet kunnossa. Keskellä Itämerta on muutenkin sopiva taistella Ruotsia vastaan, Lundberg hymyilee.

U20-maajoukkueen miehistöön saattaa vielä tulla muutoksia U21-maajoukkueen pelaajavalintojen takia. Päävalmentaja Malinen julkaisee EM-karsinnoissa Norjan ja Viron kohtaavan Pikkuhuuhkajat-ryhmän tulevana maanantaina.

Suomen joukkue (suluissa aiemmat seurat Suomessa):
Matias Riikonen Ilves (Sudet, MYPA)
Julius Schmid VfB Lübeck
Tony Miettinen KuPS (SiPS)
Noah Nurmi FC Inter (VJS, KäPa)
Juho Lehtiranta HJK (TuPS, KelA)
Samuel Anini jr HJK (PKKU, Hakunilan Riento, FC Kontu)
Kalle Wallius HJK (HPS) (nimetty 27.10.)
Antonio Yakoub Assyriska FF (nimetty 27.10.)
Oliver Pettersson EIF (FC Honka, EPS) (nimetty 1.11.)
Patrik Raitanen HJK (FC Jazz, FC Ulvila) (nimetty 1.11.)
Saku Heiskanen HJK (FC Honka, MasKi) (nimetty 1.11.)
Emmanuel Patut VfL Wolfsburg (JJK, Jyväskylän Nousu) (nimetty 4.11.)
Doni Arifi Ilves (FC Honka)
Agon Sadiku (HJS) (nimetty 8.11.)
Maksim Stjopin FC Nordsjaelland (Ilves, TPV, TaFa)
Vertti Hänninen RoPS (KajHa)
Elias Mastokangas IFK Mariehamn (FC Inter, KaaPo, TPS) (nimetty 4.11.)
Jeremiah Streng (FF Jaro, HIFK, VIFK, Iskmo-Jungsund Bollklubb) (nimetty 8.11.)
Oscar Wiklöf IFK Mariehamn (nimetty 14.11.)
Kai Meriluoto HJK (KyIF) (nimetty 14.11.)
Joonas Lakkamäki MuSa (FC Jazz, Noormarkun Koitto) (nimetty 14.11.)
Pauli Katajamäki FC Honka (EsPa) (nimetty 14.11.)

Poisjääneet:
Nooa Laine SJK (HJK, JJK, Komeetat, FC Blackbird)
Seth Saarinen FC Haka (HJK, Atlantis FC)
Maximus Tainio FC Haka (HJK)
Miika Koskela AC Oulu (OLS, OTP, OrPa, Ajax-Sarkkiranta)
Matti Peltola HJK (KeiKa)
Leo Walta FC Nordsjaelland (HJK, PPS)
Jonathan Muzinga PK-35 (FC Kontu)
Juho Ojanen SpVgg Greuther Fürth (FC Honka)
Jere Kallinen AC Oulu (OLS)
Jussi Niska RoPS (FC Santa Claus)
Otso Koskinen FC Honka (VJS)

  • P2001